Ja mam zestaw: radio Onwa MK3 z grucha Uniden + antena Hustler IC100, za calosc dalem ponizej 200zl.
Wszystko to kwestia obadania z grubsza tematu i znalezienia okazji. Antene kupilem od Ciapka, bo zmienial na mocniejsza i stara sprzedal mi za dobre pieniadze, wiec poszukaj czy ktos nie sprzedaje uzywki.
Radio kupilem od zema kolezanki z pracy, bo mial 3 w garazu i chcial sie tego pozbyc zeby nie lezalo. Mk3 ma jedna zasadnicza wade: oryginalna grucha powoduje, ze strasznie slabo jest z dzwiekiem - sprawdzilem na swoim i jeszcze znalazlem u wujka w garazu druga Onwe z tym samym objawem. Kupno gruchy to koszt ok 40zl za nowke, wiec nie sa to wielkie pieniadze.
Moja rada: szukaj okazji na tanie uzywki, to zmiescisz sie spokojnie w budzecie do 200zl.
Jak szukasz anteny na magnes, to minimum 8-9cm srednicy i metrowy bat. Magnes musi byc duzy, bo ostatnio kuzyn zamontowal sobie presidenta na malym magnesie i po 30km musial kupowac nowa szybe, bo mu sie atena zsunela przy ok 100km/h. Co do bata, to tak jak pisze
rat4 - musi byc odpowiedniej dlugosci, bo te krotkie daja zasieg max 3km, a uwierz,ze to czesto okazuje sie za malo. Moj IC100 daje ok 9km zasiegu, co tez czasami okazuje sie kiepskie, ale znam sytuacje na drodze z odpowiednim wyprzedzeniem i jestem w stanie zareagowac spokojnie. A w obliczu laserowych suszarek, ktore skutecznie mierza predkosc z 800-1000m naprawde 3km zasiegu radia to troche malo