zawór STOP w pompie lucas 1,9 AEF

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamek
Newbie
Newbie

zawór STOP w pompie lucas 1,9 AEF

Post autor: kamek »

Witam szanowne grono.
Kopałem dużo na forum i nie tylko, i nie mogę znaleźć info gdzie znajduje się wspomniany w temacie zawór. Mam auto z AEFem na pompie lucasa. Samochód po przekręceniu kluczyka nie gaśnie tylko zaczyna prychać. Dokupiłem zawór wg numeru pompy (taki z gumowym tłoczkiem na końcu( lecz jest on inny niż zawór na górze od strony głowicy i od dołu pompy z przodu). Zawór wg numeru pompy dobierały mi dwie niezależne osoby i wyszło ze taki tam powinien siedzieć...tylko gdzie???
wie ktoś?
pozdrawiam Kamil
a
andrzej nowy01
Newbie
Newbie

Post autor: andrzej nowy01 »

witam mam tez taki sam problem no moze podobny jestem po wymianie silnika i nie moge uruchomic tez interesuje mnie taki zawor wiesz juz moze gdzie on sie znajduje??
pozdrawiam
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

Coś słabo szukałeś:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=+elektrozaw%C3%B3r&author_id=1084
[quote="vjarecki Tytuł: Re: Elektrozawór Polo6N Napisane: Wt mar 09, 2010 11:41 am"]Najłatwiej w ASO VW nr serwisowy 028 130 135 C – elektrozawór odcinający.

Tu masz temat o prawie identycznej nazwie:
viewtopic.php?f=20&t=13354
Jest tam foto elektrozaworu, podana jest cena z jednego ASO jak i porady gdzie szukać
Zanim zadasz pytanie użyj opcji Szukaj bo nie od parady ona jest i poczytaj
viewtopic.php?f=20&t=13086&hilit=+elektrozaw%C3%B3r
[/quote]
[quote="andrzej nowy01"]jestem po wymianie silnika i nie moge uruchomic [/quote] musisz zaprogramować immo z pompy wtryskowej albo zamienić elektronikę z pod pompy do obecnej (pod spodem w metalowej puszce).
a
andrzej nowy01
Newbie
Newbie

Post autor: andrzej nowy01 »

wlasnie przelozylem od swojego starego silnika cala instalacje razem z ta plytka co jest przykrecona pod pompa.ale pompa dalej nie tloczy paliwa sa 2 elektrozawory i wlasnie mysle czy dwa maja miec stale napiecie 12v po przekreceniu kluczyka?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”