woda od strony kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

woda od strony kierowcy

Post autor: pajtak »

mam taki problem że zbiera mi się woda na dywaniku od strony kierowcy wyczyściłem ostatnio podszybie z liści i woda nie stała na podszybiu tylko wylatywała dołem auta więc skąd może być wyciek?? odpływy szyberdachu??
86c2f style - golf mk3 gti
Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

Post autor: pajtak »

problem rozwiązany woda ciekła od spodu auta a dokładnie poprzedni właściciel musiał najechać na coś bo podłoga była wgnieciona od spodu, a miejsce łączenia podłogi z progiem rozeszły się. Podłoge wyklepałem pospawałem łączenie zakleiłem klejem którym zalepia się dziury w silosach a na koniec dałem bitgum od wnętrza auta i od spodu
86c2f style - golf mk3 gti
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

No to żeś ładnie zakonserwowałeś!
A usterka dość nie typowa, ja z kolei mam powódź w bagażniku, jedną dziurę znalazłem, łączenie ćwiartki z blachą do której są przymocowane lampy, to z jednej strony już nie cieknie, a z drugiej zostało, a nawet wydaje się że więcej cieknie, bo aż kanapę zamoczyło, te objawy mam odkąd kupiłem poli, zapasówka mi już nawet pordzewiała :(
Lampy zasylikowane, w klapie tęż sylikonem przejechałem, ale nie wiele to dało...
potrafi ktoś nakierować gdzie szukać przyczynę?
Awatar użytkownika
mdab90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mdab90 »

podpinam sie.
tez mam powódź w bagażniku nie wiem z kąd to leci.
p
pacanofka
Początkujący
Początkujący

Post autor: pacanofka »

podpinam sie do tematu, mam wode od strony kierowcy i nie mam pojecia skad ona moze leciec. Tak sie zastanawialem czy mozliwe jest, ze gdzies kanalik odplywowy od bezpiecznikow jest dziurawy i woda jakos dostaje sie do srodka? Na podlodze mam takie jakby przeciecie w wykladzinie i jakby z niej woda nachodzila, od spodu wszystko jest szczelne
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

[quote="mdab90"]tez mam powódź w bagażniku nie wiem z kąd to leci.[/quote]

najczęściej do bagarznika woda leci przez tylne lampy. sprawdź sobie uszczelki pod lampami
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”