[86c 2f] Smoked Front do 2f`a

Przewodniki, manuale, instrukcje, opisy prac - kopalnia wiedzy!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

[86c 2f] Smoked Front do 2f`a

Post autor: Lodzio525 »

Witam !! Spróbuje wytłumaczyć jak zrobić smoked:
Potrzebujemy:
-Dwie lampy :P
-dwa kirunkowskazy ;)
-spray wysokotemperaturowy(czarny mat)
-spray do lamp czarny(np Motip)
-troche taśmy maskującej(papierowa)
-troche papieru ściernego
-rozpuszczalnik nitro
-silikon szklarski(klej szklarski)
Zaczynamy od rozklejenia lamp:
Obrazek
jezeli mamy lampy DJAUTO to rozklejają sie elegancko, lampy DEPO klejone sylikonem, na ciepło sie nie rozklejają, lampy HELLA nie doświadczyłem. Ja lampy rozklejałem na ciepło, w zlewie w domu, zalałem zlew wrzatkiem z czajnika, włożylem lampe, i po trzeciej podmiance wody zacząłem rozklejać lampy przy użyciu srubokręta płaskiego i nozyka do tapet, w trakacie rozklejania przydaje sie operator nozyka(druga osoba). Po rozklejeniu czyscimy klosz i odbłysnik z kleju. Następnie maskujemy wszystkie miejsca których nie chcemy zamalowac, czyli:
Obrazek
Odbłyśnik: Matujemy, odtłuszczamy i malujemy(moj spray nie wymagał podkładu):
Obrazek
Klosz: odtłuszczamy, malujemy(ten sam spray), malujemy tylko brzegi klosza(zdjecie jeszcze przed poprawkami :P ):
Obrazek
Pamietajmy zeby pomalowac równierz ten kapturek wewnatrz lampy, malujemy go od zew. strony

PO WYSCHNIECIU!!! :W miejscach w których był stary klej zarówno w odbłysniku jak i kloszu nakładamy sylikon w nie za duzej ilosci zeby nie powypływał wszędzie, ani nie w za małej zeby dobrze uszczelnił :D łączymy oba elementy i owijamy tasma np. maskujaca zeby dobrze zlapalo.
Bierzemy kierunkowskazy matujemy je papierkiem 600-800 odtłuszczamy i malujemy sprayem do lamp.
Po wyschnieciu lamp i kierunkowskazów montujemy i cieszymy sie z efektu:
Obrazek Obrazek Obrazek
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

lepiej użyć kleju do szyb bo silikon może niespodziewanie puścić nasze szkło
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

[quote=""lodzio525""]-silikon szklarski(klej szklarski)[/quote]

Silikon i klej mialo znaczyc jedno i to samo, silikon szklarski wykorzystywany w akwariach o pojemnosciach nawet 300l to chyba dobry wynik :P mysle ze i dwie lampy utrzyma :D CO nie zmniena faktu ze dla mnie klej lub silikon szklarski to dwa te same produkty, bo ten silikon ktorym ja robilem, byl zupelnie inny w konsystencji niz zwykly sanitarny np. :)
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Zablokowany

Wróć do „Manuale - instrukcje krok po kroku”