Witam ! mam w Planach założenie alu 16 od Audi, orientuje sie moze ktoś jaki byłby koszt takiego zabiegu do polo ? nie liczac oczywiscie alusów i opon bo to inna bajka, z tego co czytalem potrzebne sa dystanse ,ale jakie ? i problem w tym czy nie bd cos przycierało bo to jednak 16.. na forum widzialem rowniez felgi od Merca w Polo.
Adaptery to koszt jakichś 450 zł u paroofa. Sam je robił dla siebie i może Ci zrobić. Do tego trochę więcej śrub (około 70 zł za wszystkie + ewentualne żruby zabezpieczające). No i wiadomo, koszt kół i opon.
kymco18
musisz kupic/zrobic adaptery bo te kola z ałdi czy merca maja rozstaw srub 5x112 a jak wiesz polo ma 4x100...
u mnie wyszlo to nastepujaco, mam nadzieje ze koszta nie przeraza
koszt 4 adapterów ze srubami imbusowymi do przykrecenia tych adapterow to w zaleznosci od grubosci okolo 450zl - gruboscia regulujesz sobie ET (osadzenie felgi w nadkolu) wiec przycierac nie bedzie
koszt felg w moim przypadku to 450zl + 500 polerka i lakier we wnekach
opony jak wiesz w dosc ciezko dostepnych rozmiarach bo balonow na to nie ma sensu zakladac w moim przypadku nankang 165/50/15 koszt kompletu to 700zł
do tego koszt szpilek dlugich 80zł komplet
zalozenie opon to w zaleznosci od wulkanizatora jakies 50zl za komplet
do tego doszedl u mnie koszt nowych ori dekli merca i pierscieni centrujacych bo zrobilem sobie adaptery na centrujacy 57,1mm a nei na ałdikowski czy merca 30zl takie pierscionki
suma sumarum ~1500zl w moim przypadku do tego zawieszenie gwintowane bo musisz posadzic autko bo inaczej taka zabawa nie ma sensu w moim przypadku kupilem nowy gwint technixa - 800zł
nie pisze juz o zbieznosciach i katach kol bo jak robic to wszystko i z glowa ~90zł
hmm czyli razem juz robi sie ładny koszt, gwint mam na aucie, polerke tez bym sam zrobił,ale felgi,adaptery i opony musiałbym kupić, niestety troche duzo ;/
kymco18
to auto jest teraz 2 osobowe rant jest 0,5cm nad opona wiec trze jak ktos siadzie i sa koleiny, ale stocze adapter o 5mm i nic juz nie bedzie tarlo
Bo szczerze chciałbym cos nowego do swojej Poli zarzucić a ta opcja wydaje mi sie najlepsza bo fajnie to wygląda, przez zime bym polerke strzelił i na wiosne by nowe koło zawitało, i te Meriki mi sie widzą.
jak bedziesz zainteresowany to moge wykonac dla ciebie takie adaptery. koszt 450 zł na 2 osie z srubami mosujacymi na piaste. materiał duraluminium wykorzystywany do podukcji układów hamulcowych firmy Haldex. pozdrawiam.
paroofna pewno wczesniej dam znac ;p widzialem ten filmik dzisiaj i powiem ,ze niezle to wygladalo ;p a kierownicą nie rzuca ?? tyl nie bedzie przycieral ?