Alu 16 Audi do Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Alu 16 Audi do Polo

Post autor: mari88 »

Witam ! mam w Planach założenie alu 16 od Audi, orientuje sie moze ktoś jaki byłby koszt takiego zabiegu do polo ? nie liczac oczywiscie alusów i opon bo to inna bajka, z tego co czytalem potrzebne sa dystanse ,ale jakie ? i problem w tym czy nie bd cos przycierało bo to jednak 16.. na forum widzialem rowniez felgi od Merca w Polo.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Pisz do Lyszyka, paroofa, Wacki'ego, paffcia... Oni maja felgi na adapterach, to Ci powiedza co i jak.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Adaptery to koszt jakichś 450 zł u paroofa. Sam je robił dla siebie i może Ci zrobić. Do tego trochę więcej śrub (około 70 zł za wszystkie + ewentualne żruby zabezpieczające). No i wiadomo, koszt kół i opon.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

kymco18
musisz kupic/zrobic adaptery bo te kola z ałdi czy merca maja rozstaw srub 5x112 a jak wiesz polo ma 4x100...

u mnie wyszlo to nastepujaco, mam nadzieje ze koszta nie przeraza
koszt 4 adapterów ze srubami imbusowymi do przykrecenia tych adapterow to w zaleznosci od grubosci okolo 450zl - gruboscia regulujesz sobie ET (osadzenie felgi w nadkolu) wiec przycierac nie bedzie

koszt felg w moim przypadku to 450zl + 500 polerka i lakier we wnekach
opony jak wiesz w dosc ciezko dostepnych rozmiarach bo balonow na to nie ma sensu zakladac w moim przypadku nankang 165/50/15 koszt kompletu to 700zł

do tego koszt szpilek dlugich 80zł komplet

zalozenie opon to w zaleznosci od wulkanizatora jakies 50zl za komplet

do tego doszedl u mnie koszt nowych ori dekli merca i pierscieni centrujacych bo zrobilem sobie adaptery na centrujacy 57,1mm a nei na ałdikowski czy merca 30zl takie pierscionki

suma sumarum ~1500zl w moim przypadku do tego zawieszenie gwintowane bo musisz posadzic autko bo inaczej taka zabawa nie ma sensu w moim przypadku kupilem nowy gwint technixa - 800zł

nie pisze juz o zbieznosciach i katach kol bo jak robic to wszystko i z glowa ~90zł
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

hmm czyli razem juz robi sie ładny koszt, gwint mam na aucie, polerke tez bym sam zrobił,ale felgi,adaptery i opony musiałbym kupić, niestety troche duzo ;/
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

koszt w postaci pieniazkow to nic :D trzeba na to wszystko czekac, mierzyc, naciagac, przymierzac krecic gwintem itp :D
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

dokladnie ale efekt koncowy i tak jest powalajacy jak dla mnie, bo te fele miażdżą nie da sie ukryć, Paffcio a Ty masz 15 czy 16 ??
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Ja tez bym wolał 15 niz 16, i jesteś z nich zadowolony ?? nic Ci nie przyciera nawet na full zaladownym ?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

kymco18
to auto jest teraz 2 osobowe :D rant jest 0,5cm nad opona wiec trze jak ktos siadzie i sa koleiny, ale stocze adapter o 5mm i nic juz nie bedzie tarlo
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Bo szczerze chciałbym cos nowego do swojej Poli zarzucić a ta opcja wydaje mi sie najlepsza bo fajnie to wygląda, przez zime bym polerke strzelił i na wiosne by nowe koło zawitało, i te Meriki mi sie widzą.
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

jak bedziesz zainteresowany to moge wykonac dla ciebie takie adaptery. koszt 450 zł na 2 osie z srubami mosujacymi na piaste. materiał duraluminium wykorzystywany do podukcji układów hamulcowych firmy Haldex. pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

jak bd zakladal takie alu to na pewno od Ciebie wezme adaptery :))
Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

tylko daj cynk na priv bo ekhm wyprodikowac takie to z kilka dni :)

PS. gdzies w moim temacie masz filmik na Ju Tuba jak to sie kreci :)
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

paroofna pewno wczesniej dam znac ;p widzialem ten filmik dzisiaj i powiem ,ze niezle to wygladalo ;p a kierownicą nie rzuca ?? tyl nie bedzie przycieral ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”