pompa wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rower215
Raczkujący
Raczkujący

pompa wspomagania

Post autor: rower215 »

Witam
mam problem z pompą wspomagania w moim polo, a mianowicie cieknie z jej olej. Czy można ja regenerowac? czy pozostaje mi nic innego jak kupic inną??
Moje polo 1.0 z 1997 r.
pozdrawiam
p
pumald
Newbie
Newbie

Post autor: pumald »

Witam
Miałem wyciek ale z przekładni kierowniczej. Pojechałem do warsztatu który to regeneruje, ale facet szykował sią na urlop, więc kazał mi przyjechać za miesiąc. Poniważ samochód "plamił", więc misialem dokupić płyn. Kupiłem olej G 002 000 w sklepie VW. Kłopot pojawił się, kiedy odkręciłem korek i zobaczyłem, że płyn jest różowy a ten co kupełem jest zielony. Koledzy doradzili mi sklep w którym sprzedają wszelkie plyny samochodowe. Po krótkiej mojej opowieści sprzedawca wyszedł przed sklep i zajrzał do zbiorniczka, zamoczył palec palec i powiedział, że da się zaradzić. Otóż jest tak: zielony płyn VW jest mniej gęsty od różowego i dlatego częściej wycieka. Ponieważ oleju różowego (grupy Opel) nie wolno mieszać z zielonym (VW), sprzedał mi płyn biały (bezbarwny) STP w niewielkiej boteleczce, akurat na dolewki. Zrobilem oczywiście próbę, czy oleje się mieszają bez sensacji.
Facet zna się na rzeczy - od tej pory mam kłopot z głowy. Za regenerację przekładni kierowniczej miałem płacić parę stówek.
Nie wiem czy mój opis na coś Ci się przyda, a może.
Pozdrawiam
Marek
Łódź
f
fiqsny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fiqsny »

lepiej wymienic ;) miałem ten sam problem i doradzono mi zeby kupic na allegro ;)
Człowiek po to wymyślił samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

lepiej kupic nowa juz sa podroby za okolo 300zl
b
bartek_polo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bartek_polo »