Wskazówka prędkościomierza opada ??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Wskazówka prędkościomierza opada ??

Post autor: arturwyrwich »

Tak jak w temacie wskazówka opadla kiedys jakies pol roku temu potem znowu pokazywala byl spokoj przez kilka miesiecy
Nastepnie gdzies w maju znow opadla na 0 lecz po puknieciu w szybke licznika znowu podskoczyla i wskazywala prawidłowo i mialem spokoj znowu na kilka miesecy. Teraz od poczatku sierpnia wskazowka szwankuje opada, po kilkunastu minutach podnosi sie, pozniej znow opada.
Jezeli pukne palcem w szybke czasem sie podniesie i wskazuje prawidlowo lub podniesie sie i od razu opadnie na zero.

Prosze o jakies propozycje co moze byc tego przyczyna ?? ewentulanie czy da sie to jakos latwo naprawic
Albo czy ta wskazowka mogla sie w jakis sposob poluzowac czy da raze to jakos wymontowac i docisnac te wskazowke
Prosze pomoc bo w sobote w nocy jade na urlop przez cala Polske i nie ukrywam ze przydalby mi sie predkosciomierz :)
Z gory dziekuje za pomoc
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

witaj mialem podobnie, tylko ze licznik u mnie zatrzymal sie na 110 km/h potem jak mialem tak mniej wiecej 70km/h szla dalej, potem walnelem w licznik spadla na zero chodzila ciulowo zawsze pokazywala 20km/h roznicy, a potem spadla wogole ponizej zera.. kupilem inny licznik za 21 Euro no i ten jest dobry. no i mam 65tys przebiegu a nie 219 :D

poszukaj taniego licznika, bo naprawki raczej sie nie oplaca.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Podopychaj wtyki z tyłu licznika powinno pomóc.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

Dziadek13
oo dzieki
wlasnie o takie cos mi chodzilo czy tam moze byc cos luznego
jutro sprawdze dzieki bardzo :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”