Cześć Wszystkim użytkownikom forum VW Polo.Jestem nowym członkiem forum jak coś to sorki.Mam VW Polo 6KV 1.9 tdi 99r. Mam pytanie odnośnie stanu licznika ile w tego typach samochodach pokazuje stan licznika a mianowicie ile jest miejsc po przecinku bo nie wiem czy mam licznik kręcony czy to jest możliwe żeby auto 11-to letnie miało przejechane stan licznika pokazuje 44520 ja myślę ze ma 144520 a faktycznie może mieć przejechane 244520 ja zgłupiałem.Proszę o jakieś sugestię co wy na to.Cześć.
Nie chcę Cię martwić, ale w Polówkach po przejechaniu 300.000 km, licznik zaczyna naliczać od zera.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
dell licznik po 300 000 km przeskoczył i liczy od nowa. wiec masz raczej 340 tyś ... plotka chodzi że po przeskoczeniu licznika na 0 albo pojawia się jakaś kropka albo znika... koledzy poprawcie jak to rozpoznać i czy się da...
Cześć Wszystkim i dzięki za zainteresowanie moja sprawą to miłe!!!Wyjaśniam parę spraw to jest stara deska chyba taka sama jak w Ibizach.Przejechałem nią już 2 tyś km i nie łykła ani gram oleju.Pozdrawiam.
dorzuce cos:
ja mam polo z 98 i mam juz 260 tys. Wiem napewno ze po przejechaniu 300 tys w golfach III i polo od zera idzie dalej ale znika TOTAL. ( na youtube jest filmik)
Albo masz kręcony licznik koleżko albo trafiła ci sie okazja
Byl ostatnio na forum przypomniany temat, da sie wyswietlic stan serwisowy licznika.
Znalazlem, opcja 5. Test segmentow wyswietlacza, zobaczysz czy czasami nie ma tak ze nie dziala Ci ostatni segment z setkami kilometrow. http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=133411
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673