Witam. Mam problem z deską rozdzielcza. Często nie podświetla liczników, gdy przekręca się włącznik świateł. Czy to jest problem z bezpiecznikami, czy coś może nie łączyć? Gdy przekręca się parę razy włącznik świateł, to w pewnym momencie zaskoczy i podświetla zegary. Drugi problem, nie nie podświetla w ogóle deski przy nawiewach. Rocznik polo 1998, 1,4 benzyna. Jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę o odpowiedź. z góry dzięki.
W pierwszym przypadku zapewne coś nie styka, ale co? :niewiem:
W drugim najprawdopodobniej przepaliły się żarówki i trzeba by je wymienić na nowe.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
Wyjąć wtyki przy włączniku świateł i zegarach. Przeczyścić i założyć ponownie. W nawiewach pewnie przepalona jedyna żaróweczka, która i tak nie spełnia swojej funkcji.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
A jeszcze zauważyłem, że nie ma prądu w zapalniczce... Czy łątwo rozbiera się deskę rozdzielczą? I czy po zdemontowaniu można ją założyć, aby nie było różnicy? Bo podobno nie da się już idealnie dopasować deski po ściągnięciu. Ktoś ściągał w polo? :good: