6N Silver by Black

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

6N Silver by Black

Post autor: Black »

Witam wszystkich.
Niektórzy mnie już znają kiedy się poruszałem polo z 93r modelem 86c2f z silnikiem 1,3 75KM. I tak się poruszałem przez 2,5roku i przeprowadzałem wiele modów których już wiele nie pamiętam wiec nigdy nie założyłem tematu.
Obrazek Obrazek
2 miesiące temu kupiłem nowe Polo 6N. Zdecydowałem się na Polo bo Golfów jest jak mrówków więc chciałem złamać te zasady ;-) Poza tym dobrze mi było ze starym.

No to może w końcu o autku.
Model: 6N z 1998r
Silnik: 1.4 AFH 101KM
Mody pod maska: Na razie brak.
Koła: Alluet 15' x 7' z polewanym rantem i oponkami 195 45 15
Zawieszenie: Gwintowane przód Raceland :shock: (pierwsze słyszę o takim), tył Formel K
Nadwozie: Seria z szerokimi zderzakami, tylne lampy przyciemniane oryginalnie.
Wnętrze: Seria - 1 airbag, kubełkowe fotele, tylne siedzenia z zagłówkami, klimatyzacja

WYPOSAŻENIE:
*Klima
*El. Szybki
*Kubełki
*1 Airbag
*immobilizer

PLANY:
Lifty maski przedniej, daszek na tylną klapę, pomalowanie klamek w kolor bez zamków. Coś z listwami bocznymi (albo usunąć albo z 6N2 w kolor auta), Montaż lamp z 6N2 (już zakupione), nowy gwint i oczywiście kolo nowe chociaż to na ten sezon może być ;)

Na razie w autku wymieniłem:
-wężyk od odmy
Obrazek
-sworznie wahacza L i P
Obrazek
-wyczyściłem przepustnice. Fotka przed i po
ObrazekObrazekObrazekObrazek
oraz już bez foto galerii łożyska przednie, , naprawa klaksonu, wymiana filtra powietrza i kabiny, wymiana antenki na prostą, wymiana uszczelki pokrywy zaworów (sylikon),

Do naprawy zostało:
Wymiana pompki centralnego zamka, podświetlenie nawiewów, zmiana bądź regeneracja gwintu bo jeden się wylał:(
Parę fotek z dnia zakupu i tak też wygląda dziś:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co do kół zastanawiam się nad Keskin 15'x7' tj te: http://www.allegro.pl/item1100473640_fe ... ibiza.html
Jak ktoś by mi mógł pomóc z VT i z wizualizacją był bym wdzięczny bo komp to moja słaba strona:(
Co jakiś czas będę aktualizował to i owo w moim poście z więc zapraszam do oględzin i opinii pozytywnych jak i negatywnych :amen:
Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 19:13 przez Black, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

autko wygląda bardzo ładnie,nawet za wiele nie trzeba w nim modzić .
Obrazek
l
luki27
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: luki27 »

Jak dla mnie Twoje Polo prezentuje się świetnie :oki: co do listew bocznych to jednak pozostawiłbym je na swoim miejscu ale oczywiście ostateczna decyzja należy do Ciebie ;-) Povwodzenia w modzeniu :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Roli
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Roli »

ładnie się prezentuje !!
sezon 2011
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... &start=420

\'10
Nowy Staw
I cultstyle w Wilczych Laskach
II zlot VW w Pasłęku
VW Mania
\'11
Nowy Staw rozpoczęcie sezonu w Toruniu Majówka cultstylu w Mielnie III zlot vw w Pasłęku
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

ładne polo :thumbsup: jakieś takie przejrzyste :D troszke dobrej zabawy pod maska też ma
kiedyś też kupie sobie takie z tym motorkiem

Powodzonka w modach :victory:
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
WaCki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: WaCki »

[quote="Black"]Na razie w autku wymieniłem wężyk od odmy, łożyska przednie, sworznie wahacza, naprawa klaksonu, wymiana filtra powietrza i kabiny. Wymiana antenki na prostą, wymiana uszczelki pokrywy zaworów (sylikon), wyczyściłem przepustnice.[/quote]

Juz wiem, ze bedzie grubo, :piwo:
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Zacne autko :) Zajefajny silnik, też bym taki chciał :P Plany też jak najbardziej na plus, więc teraz tylko czekać na ich realizację, no i oczywiście pochwal się efektem :D
P.S. Te fele coś jakieś takie podobne do Paffcia byłych Borbetów :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

Dzięki chłopaki za miłe słowa i uznanie autka :D
Co do silniczka szukałem takiego z 1-2mc, szukałem na spokojnie i wiele się na oglądałem tych połówek. Prawie miałem czarna poli Color Concept ale progi trzymały się na świeżym bitexie ,a tył malowany wałkiem i gość chciał za to 12tys + opłaty.
Ta przyjechała z Włoch przez Niemcy i wczesnej była używany w rodzinie (babcia, wnuczka i dziadek), więc jestem chyba 4 właścicielem :D Jest trochę w autku do zrobienia ale nie przejmuje się tym bo jak powiedziała moja narzeczona "Co byś robił wieczorami jeśli nie było by co robić w niej?" Zuch dziewczyna :blush2:
Na innym forum klubowym gdzie też przesiaduje vwpomorze.pl podesłał mi znajomy zdjęcie odnośnie felg Keskin KT5 na polo które chciałem zamatować u siebie. Niestety ktoś je kupił przede mną :banghead:
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote="Black"]zastanawiam się nad Keskin 15'x7' [/quote]

daleko szukac nie musisz ;)

viewtopic.php?f=29&t=4573&start=60

http://img715.imageshack.us/i/385f8453.jpg/

;)
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

Tak czy siak Keskin to mega dobre koło, niezależnie od tego czy ktoś już je ma czy nie.
Poza tym to dość rzadkie koło na 6n, więc kupuj i zakładaj ;)
L
LeMaNeK
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: LeMaNeK »

no prosze ladnego zakupu dokonales :)

super autko :oki: !/ wszystkie plany jak najbardziej za
Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

Dawno nic nie pisałem... Poli dostało nowe światła tylne z 6N2, ale dopiero jak paczka przyszła zorientowałem się ze to wersja angielska i światło wsteczne mam na odwrót z przeciwmgielnym:/ Musze coś z elektryka pokombinować żeby to działało jak powinno albo pojeżdżę tak przez jakiś czas i kupie drugie europejskie :D Cały montaż zajął mi chyba z 5-6h w sumie bo robiłem to na raty :huh:
Na razie jedno foto poglądowe po zakończeniu prac.
Obrazek
Autko dostało też nowe łożyska tylne bo coś mi huczy cały czas w aucie przy 30-40km/h. Przednie już wymieniłem w zeszłym miesiącu. Może to opony :niewiem:
ObrazekObrazek
W tle widać amortyzator i 7cm nie wykorzystanego gwintu :D Niestety nie mam klucza do regulacji, a przecinakiem nie chciałem niszczyć. Po powrocie z południa Polski coś tam pokręcę nakrętkami :grin:
Doszła też pompka centralnego zamka lecz po weekendowej nawałnicy woda dostała się tylną lampą i znów zalało styki i się spaliła :angry2:
Przepraszam za jakość zdjęć ale robione tel kom bo zawsze mam przy sobie, a aparatu nie.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Ja bym w wygladzie nic nie ruszał bo wygląda swietnie. Całośc sie zgrywa (jasny kolor z ciemnym) i jest naprawdę swietnie. Felgi bardzo fajne. Ale z lampami z 6n2 kompletnie mi sie nie podoba. Szkoda ze zmieniłes z dymionych ;)
Awatar użytkownika
marcinnn
Początkujący
Początkujący

Post autor: marcinnn »

ale ładna :grin: identyczna jak moja :grin: wrzuc jeszcze halogen na przod i juz nic nie musisz zmieniac ;)
Awatar użytkownika
Black
Mały interesant
Mały interesant

Właśnie na początku chciałem halogeny ale patrząc dziś to podoba mi się tj dziś, Te listwy pójdą out lub kupie w lepszym stanie bo nie jedno obicie miały za sobą:/
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”