Niektórzy mnie już znają kiedy się poruszałem polo z 93r modelem 86c2f z silnikiem 1,3 75KM. I tak się poruszałem przez 2,5roku i przeprowadzałem wiele modów których już wiele nie pamiętam wiec nigdy nie założyłem tematu.

2 miesiące temu kupiłem nowe Polo 6N. Zdecydowałem się na Polo bo Golfów jest jak mrówków więc chciałem złamać te zasady ;-) Poza tym dobrze mi było ze starym.
No to może w końcu o autku.
Model: 6N z 1998r
Silnik: 1.4 AFH 101KM
Mody pod maska: Na razie brak.
Koła: Alluet 15' x 7' z polewanym rantem i oponkami 195 45 15
Zawieszenie: Gwintowane przód Raceland :shock: (pierwsze słyszę o takim), tył Formel K
Nadwozie: Seria z szerokimi zderzakami, tylne lampy przyciemniane oryginalnie.
Wnętrze: Seria - 1 airbag, kubełkowe fotele, tylne siedzenia z zagłówkami, klimatyzacja
WYPOSAŻENIE:
*Klima
*El. Szybki
*Kubełki
*1 Airbag
*immobilizer
PLANY:
Lifty maski przedniej, daszek na tylną klapę, pomalowanie klamek w kolor bez zamków. Coś z listwami bocznymi (albo usunąć albo z 6N2 w kolor auta), Montaż lamp z 6N2 (już zakupione), nowy gwint i oczywiście kolo nowe chociaż to na ten sezon może być

Na razie w autku wymieniłem:
-wężyk od odmy

-sworznie wahacza L i P

-wyczyściłem przepustnice. Fotka przed i po

oraz już bez foto galerii łożyska przednie, , naprawa klaksonu, wymiana filtra powietrza i kabiny, wymiana antenki na prostą, wymiana uszczelki pokrywy zaworów (sylikon),
Do naprawy zostało:
Wymiana pompki centralnego zamka, podświetlenie nawiewów, zmiana bądź regeneracja gwintu bo jeden się wylał:(
Parę fotek z dnia zakupu i tak też wygląda dziś:

Co do kół zastanawiam się nad Keskin 15'x7' tj te: http://www.allegro.pl/item1100473640_fe ... ibiza.html
Jak ktoś by mi mógł pomóc z VT i z wizualizacją był bym wdzięczny bo komp to moja słaba strona:(
Co jakiś czas będę aktualizował to i owo w moim poście z więc zapraszam do oględzin i opinii pozytywnych jak i negatywnych :amen: