1.9 D AEF rzegotanie grzechotka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
artek77
Raczkujący
Raczkujący

1.9 D AEF rzegotanie grzechotka

Post autor: artek77 »

czesc

przejechalem sie delikatnie po wodzie (w czasie licznej powodzi) podmoknol mi silnik i wogole obrotów nie wskazywalo itp

teraz wszystko gra lecz strasznie rzegocze cos szumi, slychac to strasznie na wolnych obrotach, dodam gazu to ustaje/nie słychac, jezdze z tym miesiac i coraz bardziej się nasila

Zrzucilem pasek od - alternator, pompa wody, pompa wspomagania, napinacz, i ustało ,
wspomne tez ze w zbiorniczku od wspomagania mam płytnu na minimum
a i z pompy wody cieknie lekko płyn

gdzie moze byc przyczyna??(rolka alternatora krecilem i tylko da sie w jedna strone, nie dwie-jesli to cos pomoze)

prosze o pomoc
Wyroby gumowe , gumowo metalowe

http://www.gumat.pl
L
Lynn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Lynn »

Przynajmniej masz zawężony krąg poszukiwań :P

Płyny wszystkie masz rozumiem? Do wspomagania, chłodniczy.

Sprawdź jak ruszają się wszystkie rolki i czy nie slyszysz tego dźwięku.
To dobrze, ze rolka alternatora kręci Ci się tylko w jedną strone. Ma sprzęgło jednokierunkowe. Chyba, że kręci się w przeciwną stronę, niż pasek ;p (normalnie kręci się zgodnie ze wskazowkami zegara patrząc od strony pasażera.)

Trudno określić co to jest po powiedzeniu, że coś rzegocze. :D Ale na pewno to coś z tego zestawu: napinacz, rolka napinacza, pompa wspomagania, pompa wody. Alternator raczej odpada, bo już sprawdziłeś. Jakbyś już znalazł przyczyne i potrzebował części, to wszystkie je mam w garażu, bo niepotrzebnie zmieniłem. Odezwij się w razie potrzeby :)
Obrazek
Awatar użytkownika
artek77
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artek77 »

mysle wymienic pompe wody gdyz 3 mies temu wymienilem rozrzad, jesli nie ustanie to rzegotanie to skupie się na napinaczu
jaka marke i oznaczenie pompywody mam zakupic ?
Wyroby gumowe , gumowo metalowe

http://www.gumat.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”