[9n] Fabryczny centralny zamek - kilka pytań.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
piotrek21
Newbie
Newbie

[9n] Fabryczny centralny zamek - kilka pytań.

Post autor: piotrek21 »

Witam wszystkich!
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Polo 1.4TDI z 2002r. Centralny zamek jest sterowany kluczykiem, ale posiadam również oryginalny kluczyk scyzoryk ze zdalnym sterowaniem centralnym zamkiem. W związku z tym mam kilka pytań:
- Jak zdalne sterowanie zamkiem jest rozwiązane fabrycznie? Czy jest osobny sterownik podpięty pod moduł komfortu, inny moduł komfortu czy może w jeszcze inny sposób?
- Jak jest z zakodowaniem pilota do centralnego zamka (immo mam już zakodowane)?

Nie piszcie żebym założył zestaw uniwersalny z Allegro, bo mam z nimi baardzo złe wspomnienia, chciałbym zrobić to tak jak było montowane fabrycznie i działało z oryginalnym kluczykiem.
Mile widziane schematy, szukam od kilku dni odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ale nigdzie ich nie znalazłem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

ja się podepnę pod ten temat. Tyle, że ja chciałbym założyć jakiś uniwersalny zestaw, żebym mógł sterować z pilota a nie za każdym razem kluczykiem otwierać. Gdzie jest umiejscowiona oryginalna pompa, moduł od centralnego zamka, no i czy taka przeróbka jest w miarę łatwa? Widziałem na forum manual do 6n2, ale czy w 9n będzie podobnie? Na pewno nie podepnę tego gdzieś w bagażniku...
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote="Witek6935"]ja się podepnę pod ten temat. Tyle, że ja chciałbym założyć jakiś uniwersalny zestaw, żebym mógł sterować z pilota a nie za każdym razem kluczykiem otwierać. Gdzie jest umiejscowiona oryginalna pompa, moduł od centralnego zamka, no i czy taka przeróbka jest w miarę łatwa? Widziałem na forum manual do 6n2, ale czy w 9n będzie podobnie? Na pewno nie podepnę tego gdzieś w bagażniku...[/quote]

kilka tematów niżej też o to pytałem ;-)

viewtopic.php?f=15&t=19528&p=171505#p171505
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
p
piotrek21
Newbie
Newbie

Cóż, co do nieoryginalnego centralnego zamka to jest o tym nawet klika tematów. Zebrałem trochę informacji na temat oryginalnego centralnego zamka, ale dopóki nie zostaną potwierdzone przeze mnie nie będę nic pisał. Myślę że na dniach wszystko będzie jasne.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Wiem, czytałem, ale nikt nie odpisał... Powiem szczerze, że to właśnie Twój wątek podsunął mi ten pomysł, żeby i u siebie zrobić centralny z pilota... Z racji, że nikt nie odpisał, postanowiłem podpiąć się tutaj...
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

Witek6935
spoko spoko może nam ktoś pomoże ;) pozostaje nam tylko czekać :roll:
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
p
piotrek21
Newbie
Newbie

Witam!
Dosyć długo mnie tutaj nie było, ale dzisiaj mogę z czystym sumieniem wyjaśnić kilka spraw odnośnie fabrycznego zdalnego sterowania centralnego zamka.

Otóż jeżeli nasze Polo posiada moduł komfortu o symbolu 6Q0959433E, wystarczy jedynie dokupić oryginalny pilot-scyzoryk 3 przyciskowy pracujący z częstotliwością 434MHz (433,92MHz) np. taki: http://allegro.pl/nowy-oryginalny-klucz ... 91813.html

Następnie należy udać się do zakładu zajmującego się dorabianiem kluczy, wyfrezować grot oraz zakodować immobiliser. Kodowania kluczyka do centralnego zamka możemy dokonać samemu wkładając stary kluczyk do stacyjki, otwierając okno drzwi kierowcy, nowym kluczykiem który chcemy zakodować do zamka zamykamy drzwi i przytrzymujemy przycisk na pilocie około 5-10 sekund. następnie otwieramy drzwi i możemy cieszyć się oryginalnym zdalnie sterowanym centralnym zamkiem. Czasami trzeba powtórzyć tę procedurę kilkakrotnie. Do zakodowania imobilisera potrzebny będzie oryginalny kod pin, dostarczany wraz z fabrycznym kompletem kluczy. Jeżeli go nie posiadamy, w porządnym zakładzie nie powinno być większego problemu z odczytaniem, jednak musimy liczyć się ze zwiększonym kosztem.

W razie gdyby coś było niejasne proszę się nie krępować tylko śmiało pytać.
Pozdrawiam
P
PRUSAK
Newbie
Newbie

Post autor: PRUSAK »

a ten symbol komfortu gdzie znajde... jak jest on umiejscowiony...
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Znajdziesz go na module komfortu bądź sprawdzisz VAGiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”