Witam.Mam vwpolo z 2004r,orginalne radio wymontowałem bo nie działało dobrze,kupiłem nowe ustawiłem stacje ale podczas jazdy są zakłucenia.Jak sobie z tym poradzić? Co jest nie tak? Prosze o pomoc :beg: Za informacje dzięki,pozdrawiam
prawdopodobnie trzeba będzie zastosować separator antenowy bądź poprawić styki anteny, u mnie to samo po wyjęciu oryginalnego radia i zainstalowaniu nowego odbiór stacji jest znacznie gorszy niż na starym ale w polsce radia coraz rzadziej słucham bo nie da się tego kiczu słuchać
inne pytanie, 2 dni temu spadł mi odbiór stacji radiowych o jakieś 80% (w ciągu miesiąca stopniowo pogarszał się odbiór), łapie może jedną stację dobrze, reszta szumi, myślałem że kabel anteny wyleciał z radia, sprawdziłem, siedzi dobrze, styki przeczyściłem, nic się nie zmieniło. Antenę mam od forda jakiegoś tam ze szrota w nadkolu, i posiada czerwony kabel (podejrzewam że ma jakiś wzmacniacz, chociaż nigdy nie podpinałem pod +12V bo nie ma żadnej różnicy z podpiętym i bez) Radio nie oryginalne, zamówiłem separator, podepnę żeby był, ale co mogło spowodować gwałtowne zniknięcie stacji, czyżby radio zepsuło się? czy raczej antena gdzieś zaśniedziałą??? a jak będę chcieć podpiąć ten czerwony kabel od anteny to wpiąć go razem z separatorem do radia? Czekam na mądre i nie mądre porady :-D