śmierdzi... :/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MoDy_86C
Raczkujący
Raczkujący

śmierdzi... :/

Post autor: MoDy_86C »

witam, zakupiłem ostatnio polo 86c2f z gazem 1.3 butla ma rok, mój problem polega na tym że okropnie śmierdzi w samochodzie, czy to tak śmierdzi czy coś jest nie tak? a może gdzieś wyciek?
B
Butthead
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Butthead »

Ale czym śmierdzi?
j
joxer
Newbie
Newbie

Post autor: joxer »

w takim aucie to chyba normalka, że czuć gazem (i innymi czortami) ;) bo bagażnik prawie wcale nie jest izolowany ;p ja mam podobny problemik, tyle że nie z gazem tylko z zapachem zgnilizny ;) bo woda dostaje się od strony silnika ;p ale idzie przywyknąć ;)
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

a konkretnie czym czym ci śmierdzi? gazem? jak śmierdzi czymś co już dawno przestało samoistnie istnieć to zerknij czy raptem pod dywanikami nie masz czegoś :) u mnie woda dostawała się pod dywanik za kierowcą, uszczelka zerwana, a tam gdzie woda, tam gnije, rdzewieje itd...
M
MoDy_86C
Raczkujący
Raczkujący

nii nii, zapach ogólnie jest lajtowy, tylko przy ruszaniu zmianie biegu z 2 na 3 ogólnie zalatuje gazem, śmierdzi że śmierdzi gazem, [szczura nie ma bo przetrzepałem cały środek] haa więcej nawet wyprałem ;p
tylko aż w oczy szpypi tym gazem... :/
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

czyli wnioskując że środek masz ładnie pachnący, a leci ci z komory silnika, mi nasuwa się opcja że masz nieszczelność pod maską, w wyniku czego to zapachowe coś leci ci do środka przez nawiew. Może to być nawet zerwany, lub już wykończony przez czas wężyk odmy, który ma zbierać opary z silnika i wyrzucać do filtra powietrza, a u ciebie jest wyrzucane do komory silnika, i zasysane do dmuchawy (nie musi być załączona, na większej prędkości i tak leci z niej powietrze). ewentualnie inna nieszczelność gazowa...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 11:53 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
M
MoDy_86C
Raczkujący
Raczkujący

podjadę dziś na kontrole, gdzieś po blisku niech pomierzą i zobaczymy co ciekawego wywnioskują, bawić się z tym nie będę bo według papierów jest jeszcze gwarancja. napisze co stwierdzili , pzdr :)
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

Lepiej jedź do gazownika - zlokalizują i usuną nieszczelność.
M
MoDy_86C
Raczkujący
Raczkujący

co się okazało. 1 sprawa tak zwane tankowanie z beczek przy drodze. więcej ciśnienia niż tego gazu, teraz upatrzyłem se Shell'a i wiadomo... 2 sprawa mój poprzednik pomieszał w dawkowaniu i stad ta woń, i 3 ktoś mądry instalował te LPG bo reduktor dał zaraz koło dmuchawy i wszytko praktycznie zaciągała, ale odgrodziłem pleksą, blachą do tego rura pcv i wiatraczek odsysający zapach sobie leci w innym kierunku :p pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”