Witam Koledzy potrzebuje waszej pomocy
W moim Polo odkształciła mi się uszczelka przedniej szyby. Leci mi woda, uszczelka odstaje od szyby i karoserii. Co mam zrobić?? Kupić nową uszczelkę?? Kleić tą na klej do szyb ?? POMOCY
Z góry dziękuje
uszczelka jest wciskana na rant
jeżeli odstaje to najprawdopodobniej w miejscu odstawanie jest dziura lub rdza
najlepiej wyjąć szybę i ponownie włożyć choć jest niebezpieczeństwo że szyba może pęknąć
dlatego bezpieczniejszym rozwiązaniem i znacznie tańszym jest kupienie drugiiej uszczelki a tą co masz w aucie tniesz tak aby szyba wyszła spokojnie
Kolego powiem tak...
Szyba była wyciągana, wyczyszczone wszystko pomalowane itd....
Po włożeniu szyby minęło jakieś 2 miechy i uszczelka zaczęła odchodzić od szyby i karoserii. Moim zdaniem ta uszczelka już się nadaje na śmieci...
A może uszczelka dobrze nie wlazła na swoje miejsce i odpycha ją przez wstrząsy bo pracuje wszystko jak się jeździ, ja u siebie w aucie wyjmwałem szybę przednią już 3 razy i wszystko ładnie dolega i nic nie cieknie. może szyba jest nie równo w uszczelce i dla tego tak pręży.
Musiał byś załatwić sobie przysswki i spróbować ją przesunąć w uszczelce, albo podjechać do zakładu gdzie szybki wkładają.
Pozdro.
Podejrzewam kolego ze właśnie ona nie tak siedzi. Musze ją wyciągnąć i wtedy będzie wiadomo. w weekend bede miał czas to sobie będę dłubał. Spawałem małe dziury w podszybiu wszystko było wyczyszczone pomalowane itd a tu problemy
Witam,
nie będę zakładał nowego tematu tylko odświeżę ten, otóż.
Uszczelka pod szybą przednią nie przylega do niej w jednym miejscu. Nazbierał się tam brud... (samochód kupiłem miech temu). Moje pytanie czy mogę bez strachu wyciągnąć tą uszczelkę wyczyścić wszystko i założyć ją ponownie? Jest ona specjalnie montowana (klej, zaciski, etc) czy wystarczą ją wyciągnąć a następnie wsadzić w rowek?
Z góry dzięki za pomoc,
Tarsycjusz
Najlepiej w dwie osoby się wyjmuje.
Zacznij od dolnego rogu wypychać (od środka) i powinno puścić, tylko delikatnie.
Druga osoba niech z zewnątrz asekuruje.