Witam, walczę już z moją polówką 3 miesiące i nie potrafię jej rozgryźć, auto po wymianie wszystkiego co się wymienia przy zakupie, rozrząd, olej, filtry, przewody, świece. Problem polega na tym że czasami czuć drobne szarpnięcia silnikiem na wolnych obrotach, nie widać tego nawet na obrotomierzu natomiast są wyczuwalne jak się siedzi w środku, jednocześnie towarzyszy temu dziwne zachowanie obrotów przy dodaniu lekkiego gazu, tak na ok 1050-1100obr/min obroty skaczą w górę i w dół jak widać na filmiku oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=s6XmBKlup3w
a gaz trzymam nieruchomo, bardzo ciężko wtedy utrzymać auto na pół sprzęgle, bo zgaśnie. Mam również kłopot z odpaleniem auta po nocy, jak jest zimny, muszę go kręcić z 3 sekundy zanim załapie, a po lekkim nawet rozgrzaniu odpala na dotknięcie kluczyka, dodam jeszcze że na vag-u nie pokazuje żadnych błędów, temperatura cieczy jest bardzo podobna od wskazań na liczniku, przepustnica została wyczyszczona na p.. anioła, zaadaptowała się sama beż żadnych problemów. Mój silnik 1.6 AEE benz/gaz objawy które opisałem występują i na benz. i na gazie.
Prosiłbym bardzo o pomoc w rozgryzieniu tej usterki. Z góry dziękuję za zainteresowanie.