problem z kitem?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

problem z kitem?

Post autor: Chmieluss »

Kupiłem kit TA 40/40, oddałem do mechanika na wymianę i po założeniu przez mechaników lewe tylne koło jest o 1-2 cm niżej niz pozostałe, zwłaszcza niż prawe tylne... mechanicy nie użyli tych talerzyków górnych bo mówili że rzekomo nie pasowały i coś tam wymyślili... co może być nie tak? amor strzelony, spieprzyli robotę, czy może to sie zdarza?

aaaa i dodam że ustawienie na podkładkach pod talerzyki jest takie samo.
C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

[quote=""Chmieluss""]mechanicy nie użyli tych talerzyków górnych bo mówili że rzekomo nie pasowały i coś tam wymyślili...[/quote]
masz odpowiedz :)

ewentualnie jedna ze sprezyn mogla byc cieta i dlatego mechanikom nie pasowalo
przelicz zwoje i zobaczysz moze ktorys jest krotszy.
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

bo po tej stronie gdzie siadło niżej to wygląda świetnie tylko że jakoś się boje tego i wiocha że z jednej strony niżej a z drugiej wyżej... stwierdzili że tależyki z kompletu mają za dużu otwór środkowy i brakuje jakiejś gumy aby się to wszystko trzymało i dołożyli chyba talerzyki z ori amorów...
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Kolego miałem podobny problem z kitem tyle że mts-a u mnie po założeniu sprężyny na amor z tym dużym talerzykiem wyglądało tak
Obrazek
Dolny otwór w sprężynie był zadurzy i zrzucało ją na bok co powodowało krzywienie sprężyny. Problem rozwiązałem poprzez zamontowanie drugiego talerzyka z zestawu i efekt jest taki Obrazek Obrazek
Dodam że górne mocowanie sprężyny pozostało bez zmian. Nie wiem czy taki montaż jest zgodny ze sztuką ale według mnie jest to najlepsze rozwiązanie .
C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

ale u mnie dolny jest ok tylko z górnym niby jest problem, sprężyna leży dobrze teraz... inny mechanik powiedział że moze być albo krótsza sprężyna albo bardziej miękka :shock:

a tak apropo na tym 2 i 3 zdjęciu to ten tależyk na dole to jest dobrze zamontowany? tzn czy tam jest jego miejsce?
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”