Witam. Mam problem z centralnym zamkiem. Problem polega na tym że pompa centralnego zamku pracuje. Samochód da się zamknąć z pilota oraz z kluczyka tylko już nie otworzy .Pompa cały czas pracuje tylko nie może przestawić"wichajstra" na otwieranie.Aktualnie pompie jest odłączona i muszę się bawić na stacji paliw jak chce otworzyć wlew paliwa.Jest to uciążliwe proszę o szybką radę:)
Prawdopodobnie wystąpiła nieszczelność w układzie. Wczoraj rozbierałem zamek lewych drzwi, odłączyłem wężyk od centralnego zamka w drzwiach, jak próbowałem zamknąć albo otworzyć drzwi to nic się nie działo tylko pompka pracowała, jak przytkałem wężyk palcem to od razu wszystkie zamki zaskoczyły. Sprawdź pompkę czy dobrze tłoczy i zasysa powietrze.
@zdz007- Moim zdaniem nie ma bata, jak pracuje cały czas i nie przekręca zamków to jest nieszczelność. Trzeba pościągać boczki w drzwiach, w klapie z tylu i przy wlewie paliwa obczaić zamek i zobaczyć gdzie tkwi problem.
zdz007 żeby wszystkiego na razie nie rozbierać sprawdź wężyki szczególnie na zagięciach. W przelotkach drzwi i klapy. Ciągłe machanie tymi elementami mogło zmęczyć wężyk.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee