urwany przycisk blokady drzwi :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
waldi08
Raczkujący
Raczkujący

urwany przycisk blokady drzwi :(

Post autor: waldi08 »

Witam.
Jestem od niedawna włascicielem Polo.Dziś złamałem przycisk blokady drzwi od pasażera.Niestety aby odblokawać resztę drzwi i bagażnik muszę z zewnatrz przekręcać kluczykiem.Mam dwa pytania.Primo : czy istnieje jakis inny sposób sterowania centralnym zamkiem kierującym zapadkami.Secundo : czy sam mógłbym ten przycisk wymienić i co było by potrzebne ?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam Waldek
Mechanik : "Jężdzić,jeżdzić!" No ale jak auto w warsztacie stoi !:))))
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="waldi08"]Dziś złamałem przycisk blokady drzwi od pasażera[/quote]

Chodzi Ci o ten "dzyndzel" który chodzi góra dół ? Jeśli tak to zwyczajnie się to odkręca , wkręcasz drugi i działa. Chyba ze w classicach jest inaczej niz w hb ... :)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

waldi08 można jeszcze sterować zdalnie. Można wtedy te dzyndzle w ogóle wywalić. Czasami mogą się jednak przydać (choć sam ich nigdy nie używałem) warto zamontować aluminiowe. Tych nie złamiesz :)

Potrzebne byłby w sumie 2 rzeczy.
1. Alarm z obsługą centralnego zamka - najlepiej ze zmienną kodowaną częstotliwością i osobną opcją centralnego (niekoniecznie made in china). Taka centralka pozwoli zamknąć auto z alarmem lub bez jak np. jesteś w środku.
2. Aluminiowe rygielki np. firmy JOM (ogólnodostępne ku uciesze gawiedzi np. na Allegro)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
w
waldi08
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: waldi08 »

Dziękuję za podpowiedzi :)
Mechanik : "Jężdzić,jeżdzić!" No ale jak auto w warsztacie stoi !:))))
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”