brak prądu po przekręcaniu stacyjki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
PoloMM
Raczkujący
Raczkujący

brak prądu po przekręcaniu stacyjki

Post autor: PoloMM »

Chciałem zmienić licznik, więc wyjąłem go, lecz uszkodziłem włącznik awaryjnych przy wyjmowaniu...
Zaczęły się dziać cuda...np. wycieraczki działały gdy włączyłem drogowe światła...
ale auto normalnie odpalało, światła mijania działały i drogowe, ale postojowe już nie...

przy próbie następnego zapalenia "nic się nie działo" gdy przekręcam kluczyk w stacyjce, tak jakby był odpięty akumulator...(kontrolki nie świecą, nie słychać pompki paliwowej)...
co dziwne akumulator nowy, a centralny zamek działa...

wiem, że bez elektryka się nie obejdzie, ale wstępnie przygotujcie mnie psychicznie co mogło paść...czy komputer ?
Awatar użytkownika
BzyQ
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BzyQ »

przychodzi mi tylko do głowy ze mogłeś także uszkodzić wtyczkę od stacyjki bo tam jest cała instalacja kolumny kierowniczej, przy demontażu odkręciłeś obudowę stacyjki i kolumny ??
było VW Polo 86C2F 1.3 55km
jest Peugeot 309 XL 1.4 67km
jest Peugeot 309 Graffic 60km
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Post autor: Nikos15 »

Weź sprawdź bezpieczniki. ja miałem podobnie jak mi tam któryś poszedł, tylko że ja jak miałem światła włączone i wrzuciłem kierunek w prawo bodajże, to mi przednie migały niczym kierunki :D
Fiat Marea 1.8 16v + podtlenek LPG
P
PoloMM
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: PoloMM »

[quote="BzyQ"]przychodzi mi tylko do głowy ze mogłeś także uszkodzić wtyczkę od stacyjki bo tam jest cała instalacja kolumny kierowniczej, przy demontażu odkręciłeś obudowę stacyjki i kolumny ??[/quote]

No grzebałem paluchami na pewno przy wtyczkach od "pająka kierunkowskazów i wycieraczek"...:/
Może tylko coś nie łączy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”