telepanie silnikiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

telepanie silnikiem

Post autor: krzzbi773polo »

witam wszystkich
zecz dotyczy polo 1,9 d AEF

chodzi o drgania budy na wolnych obrotach- zapewne już wszyscy wiedza oczym mowie ale dalej bedzie ciekawie:)
na wolnych obrotach trzęsie buda aż łapy na kierownicy ciężko utrzymac

wymieniono dwumase wszystkie poduszki podmieniane przekladane itd
najlepsze i najwieksza zagadka jest to ze
raz telepie raz nie a dokLadniej jade sobie normalnie jest znosnie pusczam na luz jest wiadomo jak na ropniaka chociaz wiem ze powinno byc ciszej ale jest w miarę jadę sobie dalej powiedzmy na nastepnych swiatelkach staje i wali juz tak ze zebami wale o kierownice wszysko telepie i tak nazmiane raz w miarE pochwili wszystko skacze wsrodku
wydaje mi sie ze te nagle zmiany nastepuja po przejechaniu po jakichś większych nierównościach czy przez jakas duza dziure i wtedy tak jak by się coś przestawiLo przelaczylo i albo telepie albo nie. i jak tak wali to i mi sie wydaje ze nietylko na wolnych obotach kierownica skacze jak szalona ale i na wyższych obrotach jakoś ten silnik chodzi inaczej glośniej
moze ktos podpowie co jest grane gdzie szukac bo juz naprawde niemam sily ani cierpliwosci do tego auta
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Było już to opisywane chodzi o poduszke tą trzecią skrzynia karoseria musi być orginał albo jak pisali przeróbka tej poduszki.W nie orginalnych poduszka guma jest chyba ze stali robiona taka twarda. viewtopic.php?f=20&t=16657
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

tylko dlaczego raz telepie a po przejechaniu po jakiejs duzej dziurze przestaje i tak na odwrot?
po odkreceniu tej poduchy wogole fakt cisza jak makiem zasial ale podstawilem nowa i nic to niedalo tyle ze to byla podroba.
ale to od niej moze byc ze raz chodzi tak raz tak?
przesmarowalem wszystkie te gumy smarem grafitowym cos pomoglo ale niezawiele
S
SERCZARS
Newbie
Newbie

Post autor: SERCZARS »

Powiem ci jak zrobiłem ja i jest zero drgan kupiłem nowa poduszke najtansza ta przy skrzyni 3 rozkreciłem ja i pod ta duza podkładke dałem tulejke 8 mm chodzi o to zeby tych gum tak nie sciskało skreciłem i jest super zero drgac a przy okazji mam pytanko i wam idzie bo u mnie 140km/g i zaczyna drgac pedał gazu jak wibrator o co chodzi czy to normalne
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

mi kolego przy takiej predkosci nic nietelepalo
S
SERCZARS
Newbie
Newbie

Post autor: SERCZARS »

i jak drgania pomogło a z tym co u mnie to musze zobaczyc co to moze byc pewnie dlatego bo mam skrzynie 4 biegową
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”