[9n] Zamek drzwi od kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bratek1984
Newbie
Newbie
Kontakt:

[9n] Zamek drzwi od kierowcy

Post autor: bratek1984 »

Witam

Mam problem z zamkiem od strony kierowcy. To znaczy, gdy wkładam kluczyk do zamka, kluczyk się przekręca w jedną i w drugą stronę a bolec w środku się nie podnosi, trzeba wejść od strony pasażera i ręcznie podnieść bolec, to samo żeby zamknąć. Wiecie może co może być przyczyną i czy jest to do naprawienia? Oraz jakim sposobem wyciągnąć wkładkę zamka? Próbowałem już różnych sposobów i nic :( Z góry dzięki. Moje polówka to 1,4 TDI rok 2002 5 drzwi.
Pozdrawiam :)
f
fajcik29
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: fajcik29 »

witam proponowałbym raczej zacząć od sprawdzenia zamka pod kątem elektryki bo jeżeli kluczyk bez problemu wchodzi w zamek to raczej wkład jest dobry a jak pewnie zauważyłeś bo przekręceniu kluczyka w sprawnym zamku to dopiero po chwili zamek otwiera się elektrycznie :hello:
- jazda bokiem - 300zł, 6 pkt karnych
- kilkukrotne przekroczenie dozwolonej prędkości - 500zł, 8 pkt karnych
- stwarzanie niebezpieczeństwa na drodze - 300zł, 6 pkt karnych

[color=#FF0040]Wrażenia z jazdy VW POLO? Bezcenne...[/color]
Awatar użytkownika
tobiasty
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tobiasty »

bratek1984 mialem to samo, pewnie ci sie posypaly te czesci :)

http://allegro.pl/item1070982073_ciegno ... zamek.html
k
ksztusiek
Newbie
Newbie

Post autor: ksztusiek »

witam. u mnie bylo to samo. Wystarczyło wyczyścić kos
tki miedzy drzwiami a słupkiem w tej chrmonijce
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dywan102 »

jak ostatnio byly te deszcze tou mnie wilgoc zlapala w owej gumowej harmonijce przy zawiasach drzwi. zdjac, odlaczyc kable, wysuszyc, oczyscic i powinno dzialac.
w
wisior23
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wisior23 »

witam,

mam podobny problem tylko, że z tylnymi prawymi drzwiami. Czasami nie chcą się zamknąć zarówno z pilota, jak i kluczyka. Czasami jest OK. Czy ciężko jest wymontować tę gumę-harmonijkę między tylnymi drzwiami a słupkiem bo jak próbowałem parę dni temu to mocno trzymają, są dość twarde (przy mrozie -15 stopni). Nie ma problemu później z założeniem? Drugie pytanie mam odnośnie zamka. Zamek (cały z wkładką) mogę dosłownie wyjąć palcami na zewnątrz (drzwi pasażera). Chyba powinny się jakoś trzymać w środku tapicerki. Dosłownie jak mocniej złapie palcami to mogę wyjąć cały zamek...

proszę o porady
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”