właśnie u mnie najprawdopodobniej też są klocki bez czujnika. Jednakże sam samochód w wyjście do podłączenia czujnika jest wyposażony - sprzedawane są klocki w wersji z czujnikiem i bez (do starszych Polo też pasują), jednakże te z czujnikiem są jakieś dwa razy droższe- to tłumaczy fakt, że mamy klocki bez czujnika

Jeżeli montuje się klocki bez czujnika, to aby kontrolka się nie świeciła należy zewrzeć ze sobą końcówki kabelków odcięte od starego klocka, który był w czujnik wyposażony lub jeżeli ktoś odpiął czujnik razem z wtyczką, włożyć jakiś drucik, który zewrze piny w kostce wyjściowej samochodu. Jak zdejmiesz koło powinieneś coś takiego zobaczyć tuż za tarczą hamulcową w okolicach belki zawieszenia. Zobaczysz kabelek od ABSu i zaraz obok niego powinien być kabelek/końcówka od hamulców.
Też muszę coś takiego dzisiaj zrobić, bo wczoraj jak zaglądałem i zobaczyłem, ze kabelek jest luźny, pomyślałem, że wyleciał z klocka i pozamiatane.. Dopiero potem na necie wyczytałem, że wystarczy zewrzeć kabelki i że najprawdopodobniej ktoś kiedyś (od niedawna mam auto) zamontował klocki bez styku zużycia i że teraz po prostu rozczepiły się pozostałe kabelki...
EDIT: Zrobione!

Kontrolka wreszcie zgasła! :yahoo: