[6n2] Tylna wycieraczka i spryskiwacz

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

[6n2] Tylna wycieraczka i spryskiwacz

Post autor: patryk2k »

Witam. Koledzy może wiecie dlaczego moja tylna wycieraczka czasem chodzi bez problemu a czasami zatrzymuje się na moment gdzieś na szybie i znowu zaczyna działać? Czasami jest tak, że wogóle działa bez problemu a czasami tak, że jak ją wyłączę to jeszcze chodzi sobie z 3-4 razy.

Drugi problem to spryskiwacz. Ukręciła się rurka mosiężna idąca w tulejce, zastosowałem wkład od długopisu ale pojawia się wyciek. Macie może numer całej dyszy spryskiwacza? Nie będę już chyba kombinował z wkładami bo kiedyś rozbierałem zamek żeby zrobić światło w bagażniku i miałem problemy z alarmem a nie chce przechodzić tego jeszcze raz.
Obrazek
B
Buzka23
Newbie
Newbie

Post autor: Buzka23 »

hej, jeśli chodzi o 1 problem to prawdopodobne są 2 sytuacje
1) dość komiczna ale możliwa, czasami jest tak ze wystarczy założyć pióra na odwrót i sie blokuje - nie wiem czy z tyłu ma to akurat znaczenie
2) bardzo możliwa, że silniczek sie "zasiedział" musisz wyczyścić
nie jestem mechanikiem, ale ostatnio bedąc u elektromechanika co zresztą ma miejsce dość często przyjechał koleś, który własnie narzekał, że mu sie wycieraczki zatrzymują i własnie elektromechanik polecił mu, żeby wyczyścił silniczek lub sprawdził pióra, co śmieszne okazało sie, że to tylko pióra:] z tym, że to było przy przedniej szybie.
z tyłu to pewnie wina silniczka.
Mam nadzieje, że chociaz w jakimś stopniu pomogłem.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

Silniczek tylnej wycieraczki w 6n2 jest nierozbieralny. Nie dostaniesz żadnej dyszy do niego (nie licząc tego plastiku który jest na zewnątrz silniczka - ten z którego woda idzie bezpośrednio na szybę).
Sam szukałem czegoś takiego.
Zestaw naprawczy jest, owszem - ale do 6n.
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Jeśli chodzi 3-4 razy to tak jak po załączeniu spryskiwacza. Nie wiem czy wyciekający płyn (zalany silniczek) może dać taki efekt, ale albo to, albo manetka nawala.

ps. spróbuj przeszukać forum bo z tego co pamiętam ktoś już miał podobny problem, nie pamiętam tylko czy na tym czy na starym forum i czy to była tylna wycieraczka (ale raczej tylna).
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”