86C2F by Nikos15

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

86C2F by Nikos15

Post autor: Nikos15 »

Z wyglądu szału ona nie robi, ale za wszelką cenę chciałem by była 100% oryginalna.
W środku dołożyłem Tunel środkowy + klapa schowka, oraz usztywniłem tylną półkę i wstawiłem głośniki z tyłu 2x 500w. z przodu chwilowo wyciągnąłem bo trzeszczały. Za to mogę pochwalić się udokumentowanym przebiegiem 120 tyś, oraz fakturami części oryginalnych na około 2.000 zł i idealnym stanem technicznym. Jest to 1.4 diselek, pali mi 4.5L i mi się podoba. Aluski kupiłem bo na stalówkach wyglądała nędznie. Muszę jeszcze znaleźć, kupić i zamontować oryginalne chlapacze przednie i tylne, oraz tapicerkę wymienić na ładniejszą, bo moja jest biedna.
Latem planuje ją pomalować jakoś bo ruda menda mi progi atakuje

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Jak znajdę chwilę czasu dodam więcej zdjęć ;)
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 19:42 przez Nikos15, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat Marea 1.8 16v + podtlenek LPG
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

Fajnie, fajne plany i milo ze pakujesz w nią srodki :) To sie ceni :cool2: tylko po co Ci te chlapacze? Nie sadzisz ze bedzie wygladało wtedy odrobinke gorzej niz ori ale bez tych chlapaczy? Ale wiadomo, Twój samochód i to Tobie ma sie podobac :oki:
B
Bogusz1989
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bogusz1989 »

Tapicera pod nóż, to mi się podoba. Sam teraz obijam boczki i myślę o fotelach i kanapie. Moje szaro szare paski z zielonymi dodatkami mnie nie urzekały:) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Ostatnio przeglądając forum, nabrałem chęci na zmianę/regenerację zegarów dzięki koledze tolek102 i jego genialnemu tematowi (viewtopic.php?f=25&t=2519) i nabrałem takiej ochoty na te zegary że aż spać dziś nie mogłem, lecz każdy kij ma 2 końce, i z drugiej strony chciałem 100% oryginał. Myślę także nad centralnym zamkiem i grilem bez znaczka VW. ale to wszystko jeszcze do przemyślenia.
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

Tu jak wyszło zamocowane Cb radio Alana 109

Obrazek

Tu ten wstrętny rudzielec co mnie progi atakuje i ciągle mam dylemat co z nim robić

Obrazek

+

Pozostałość po dziadku (neptyku) który do garażu nie umiał wjechać ;|

Obrazek

Obrazek

[quote=""Kamillos""]Fajnie, fajne plany i milo ze pakujesz w nią srodki :) To sie ceni :cool2: tylko po co Ci te chlapacze? Nie sadzisz ze bedzie wygladało wtedy odrobinke gorzej niz ori ale bez tych chlapaczy? Ale wiadomo, Twój samochód i to Tobie ma sie podobac :oki:[/quote]

Muszę mieć chlapacze, bo mieszkam na obrzeżach miasta, i jak umyje, to czystym do miasta nie dojadę i się ubrudzi na nowo.

i na koniec spawanie tyłu, rudzielec mi zjadł blachę i przeżarł się na wylot, ale szybka interwencja i już zaspawane :D zdjęć po spawaniu nie robiłem bo zapomniałem ;|

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

Nikos15
A no to rozumiem :) W takim razie i powodzenia z chlapaczami! :grin:
B
Bogusz1989
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bogusz1989 »

Co do centralnego zamka... Służę pomocą. Jak będziesz zakładał to mogę tutoriala zrobić. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Widzę że Polo na sochczewskich blachach a w profilu Elbląg to skad jestes wkońcu ;p
jak socho to moze jakis spot :)
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

[quote=""Bogusz1989""]Co do centralnego zamka... Służę pomocą. Jak będziesz zakładał to mogę tutoriala zrobić. Pozdrawiam[/quote]

co do centralnego to zrób tutoriala i wstaw w manuale na pewno się nie jednemu przyda. Ja osobiście na chwilę obecną wstrzymam się z zamkiem, jak i w ogóle z pracami nad polą, ponieważ chodzi mi po głowie od czasu gdy przejechałem się polówą mojego kumpla g40. sprzedaż jej i kupno g40. Ale tak śmigać taką pospolitą g40 to też mi tak nie pasuje, i wykombinowałem, że może jak bym znalazł gdzieś tanio g40 z np zgniłą budą itp ale dobrym silnikiem, i do mojej kombi wstawić :D I teraz jadąc taką 7-mka na Gdańsk siada mi na ogon jakąś bawarą i szpanuje :D a ja mu głupim polo w combi bym uciekł :D ale misja.... ale mam soczystą ochotę na g40 w kombi. chyba nikt tego nie robił jeszcze?

[quote=""Maciej""]Widzę że Polo na sochczewskich blachach a w profilu Elbląg to skad jestes wkońcu ;p
jak socho to moze jakis spot :)[/quote]

Ja mieszkam w Elblągu, a polo kupiłem od dziadka z Sochaczewa. ostatni dom po prawej, koleś ma piękną białą beczkę i nowego VW transportera srebrnego :D. A nie przerejestrowałem nie wiem czemu :D po prostu bo nie, może mam lenia żeby łazić po tych urzędach naszych Polskich kochanych :)
Awatar użytkownika
Bishop
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Bishop »

[quote=""Nikos15""]... chyba nikt tego nie robił jeszcze?[/quote]np.
viewtopic.php?f=28&t=203 ;)

Działaj, działaj... Oby z sensem do przodu.
Awatar użytkownika
Nikos15
Początkujący
Początkujący

:D ale ja bym nic nie przerabiał jak ten gość, bo mnie to trochę śmieszy taki ,, ala wiejski tuning'' ja tylko silnik i tapicerkę bym od g.40 grał i kierownice :D i nic więcej, Ale jak bym to robił to znowu musiał bym obniżać, a świeżo co moje zawieszenie jest po remoncie, Fele inne, a te moje też są odnawiane :D. muszę się przespać z tym pomyśleć i może się pobawię w coś takiego :D
Awatar użytkownika
Bishop

Post autor: Bishop »

Obniżać, norma przecież. Taka koza jak Polo w serii, to tylko byś mógł na prostych coś zdziałać... G40 PY w serii jest niżej niż normalnego AAV i inne.

Silnik tylko, taa... a heble i inne temu idące mechaniczne rzeczy... ? SWAP z reguły to nie jest hop siup ;)
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

zostaw sobie 1.4d, świetny silnik :) a jak bierze olej to robisz piękną zasłonę dymną jak mój. no i spalanie cieszy bardzo, a ta moc co jest to jak ładnie poprosisz to i w trasie wystarcza z całym pokładem załadowanym, tyle że kilometr wcześniej trzeba zaczynać wyprzedzanie czegokolwiek :p i widzę, że niechciana ruda to nie tylko moje zmartwienie.

a polo ogólnie bardzo ładne, i nawet pomarańczowe kierunkopatrzałki mi nie przeszkadzają, aż w szoku jestem :) dbaj o niego, to będzie Ci służył.
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Powiem Ci kolego ze tez myslalem nad wrzuceniem g40 do siebie.
Ale niby do budy od Diesla nie podejdzie G40.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Zrób kilka modów gleba itd. silnik nie przeszkadza w tym zeby fura fajnie wygladała przynajmniej ja jestem takie zdania wkońcu sam mam 1.0 Lpg :p
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”