gaśnie silnik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
komornik997
Newbie
Newbie

gaśnie silnik

Post autor: komornik997 »

witam!!! mam pytanko może ktoś wie co to może być za przyczyna : odpalam, silnik podchodzi do biegu jałowego i gasnie tak kilka razy aż załapie da się przegazować do około 2500 obr i odrazu gaśnie . Dzieje sie tak w najmniej odpowiednich momentach rano gdy jade do pracy pod sklepem na zimnym i na ciepłym silniku.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Możliwe że masz jakiś problem z immobilizerem i rozłącza Ci go i dlatego Polo gaśnie.
D
Dangerox
Newbie
Newbie

Post autor: Dangerox »

[quote="komornik997"]witam!!! mam pytanko może ktoś wie co to może być za przyczyna : odpalam, silnik podchodzi do biegu jałowego i gasnie tak kilka razy aż załapie da się przegazować do około 2500 obr i odrazu gaśnie . Dzieje sie tak w najmniej odpowiednich momentach rano gdy jade do pracy pod sklepem na zimnym i na ciepłym silniku.[/quote]
Ja mam dokładnie ten sam, problem. U mnie on ustaje kiedy, po paru minutach silnik się rozgrzeje. Wtedy już pracuje normalnie.
[quote="Kamil K"]Możliwe że masz jakiś problem z immobilizerem i rozłącza Ci go i dlatego Polo gaśnie.[/quote]
Mi to się dzieje na silniku bez immobilizera.
Ostatnio wymieniłem świece, ale nic nie pomogło. Zastanawiam się co jeszcze może być przyczyną.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Każde polo ma immobilizer wbudowany w kluczyk i podczas odpalania jesli kluczyk jest originalny to nie gasi silnika ;) sprobuj zapalic samochód na dorobionym kluczyku wtedy sie przekonasz ze napewno zgasnie ;)
j
jastrzebskikrzysztof
Newbie
Newbie

Post autor: jastrzebskikrzysztof »

Witam. Dołączę się do tematu. W moim przypadku wygląda to tak: odpalam samochód i od razu gaśnie, odpalam drugi raz i wszystko jest w porządku. Dzieje się to zazwyczaj na zimnym silniku ale nie zawsze, np. dzisiaj rano przy temp. ok 0-2 stopnia na zewnątrz autko odpaliło normalnie. Przejechałem się ok. 3-4 km (na stacje pkp) i po powrocie z pracy przy dodatniej temp. odpalam i gaśnie, odpalam drugi raz i wszystko ok. 3 godziny później jade do biedronki i wszysko jest ok. Dodam że nie dzieje się to regularnie.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

podepnij pod VAGa może być immo albo uszkodzenie czujnika Halla w aparacie zapłonowym,
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”