Witam, moje pytanie jak zabezpieczyc otwory technoloiczne w polo 6n. Stere uszczelki juz mi popekaly i musialbym je wymienic. Niewiem gdzie moge je kupic..? No i co wazniejsze czym i jak zabezpieczyc je pozniej aby woda sie gdzies tam przy nich czy pod nimi niegromadzila?
Uszczelki dostaniesz a Salonie lub wiekszych sklepach motoryzacyjnych. Proponuje wyjąć stare, dokładnie opłukac i umyć z soli i brudu okolice otworu delikatnie posmarowac wazeliną techniczną, żeby uszczelka łatwiej weszła i założyć nową
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
Dzis wyjalem jedna gume.. masakra otwor zrobil sie wiekszy niz uszczelka. Po oczyszczeniu zabezpieczam zywica i materialem z wlokien szklanych.. pewnie do tego podejdzie jeszcze poksylina zeby wzmocnic calosc. Jak myslicie zda to swoje zadanie?
a i odchodzac od tematu mam pytanie choc to juz moze gdzies na forum bylo. mam dziwny delikatny milimetrowy przeskok kiedy skrecam kierownica z pozycji na wprost na prawo lub w lewo. zauwazylem ze od spodu przy kole jak jest poloska jest guma zabezpieczajaca lozyska i przegob..jest u mnie gorna czesc urwana moze to byc kwestja tego? czy gdzies indziej szukac przyczyny?