Kierownica / Układ kierowniczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kffiatek
Newbie
Newbie

Kierownica / Układ kierowniczy

Post autor: Kffiatek »

Witam. Mam problem z kierownicą, objawia to się tym że mimo wspomagania kierownica chodzi troche ciężej niż w innych autach ze wspomaganiem jakimi miałem okazje jeździć oraz w momencie wykonywania pełnych skrętów kierownicą coś skrzypi i mam wrażenie jakby w kierownicy ocierało sięo jakąś część.

//Zakładam że przeczytałeś regulamin i widzisz odpowiednie podfora dla konkretnych modeli aut.....a tu się tylko pomyliłeś ;) Przenoszę ... // G.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Kffiatek""]mimo wspomagania kierownica chodzi troche ciężej niż w innych autach ze wspomaganiem[/quote]
w 6N o wspomaganiu można powiedzieć że "ten typ tak ma" - ja mam te same odczucia. Sprawdź poziom płynu może trochę brakuje.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
C
Caesar
Newbie
Newbie

Post autor: Caesar »

Potwierdzam to, co napisał madmax - u mnie jest to samo, mimo to, że jest wspomaganie, to jednak trzeba troszkę więcej siły niż by się można było spodziewać...
Awatar użytkownika
Misiek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Misiek »

Również się zgadzam - te typy tak mają; po kupnie 6n2 mam porównanie - jak było w 6N a jak jest w 6n2. Kierownica chodzi wg mnie o wiele lżej
Obrazek
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

nie obawiaj się:) w mojej 6N jest to samo, wspomaganie trochę ciężej chodzi niż w innych samochodach i to chyba przy skręcie maksymalnym pasek trzeszczy, ale to nic złego:) pocieszam sie ze u mojego wujka w A4 też trzeszczy:)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

[quote=""Kffiatek""]wykonywania pełnych skrętów kierownicą coś skrzypi[/quote]
Sprawdzić sworznie i końcówki drążków.
g
goldi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: goldi »

tak a propo wspomaganie to nie wolno trzymać przy wspomaganiu kierownicy skręconej na maxa!! Trzeba ją odkręcić mniej więcej o 1 cm. Dlaczego?? Bo ciśnienie w przewodach jakie się wytwarza przy długim skręcie może doprowadzić do ich rozszczelnienia. Miłego używania wspomagania :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”