Użyłem szukajki ale nic nie znalazłem
Otóż podczas puszczania sprzęgła gdy nie ma biegu słyszę taki pusty "puk" co to może być ? Dźwięk taki jakby deską o deskę puknąć
Biegi wchodzą dobrze ...
Witam może to być łożysko oporowe a dźwięk ten jest jak szybko puszczasz sprzęgło czy nie ma znaczenia??
Dodam że miałem taki przypadek w służbowym seiczento jak się szybko puszczało sprzegło to pukało coś;) po wymianie znikło.
PozdraVWiam
To podejrzewam że to coś w sprzęgle tak samo było w fiaciku;) a co do wymiany to zależy czy sam robisz czy u mechaniora, koszt wyjecia i włożenia skrzyni zaczyna się od 200zł zależy gdzie, a sprzęgło przy okazji wymieniają, ja na twoim miejscu jeszcze bym nic nie robił jak narazie chodzi nie szarpie i tarcza się nie slizga to jeździj ile wejdzie. Ja skrzynie sam wymieniałem bez kanału na podwórku i to nie jest taka ciężka robota. A jak będziesz już robil to wkładaj dobrej jakości komplet rzędu Sachs, luk lub valeo. Jak byś miał jakieś pytania jak będziesz robił to wal śmiało:)
Pozdro.
Pociągnie:) w fiaciuku dość długo tak było podejrzewam że i dłużej by pochodziło ale szefowa zajechała tacze sprzęgła przy 30tyś.km, od nowości:D
Pozdro.
Dzisiaj mój friend od napraw autka powiedział że to łożysko oporowe ponoć o coś stuka i że mam sie nie martwić, lecz mój idealistyczny charakter nie pozwala mi na pogodę ducha gdy coś puka .. Pytanie brzmi: Jakie jest prawdopodobieństwo że to jest to ? I Drugie pytanko : jeśli by doszło do tego że trzeba byłoby wymienić sprzęgło to czy warto kupować nowe czy można kupić używane i śmigać? co sądzicie o sprzęgle firmy hart, i wogóle o tej firmie jakieś nie miłe doświadczenia ? Tylko konkrety !!!
Ja bym się nie przejmował tym na Twoim miejscu i jeździł do końca;) ale jak już przeszkadza Tobie (dodam że mam tak samo i nie lubie jak coś jest nie tak) to ładuj lepszej jakości komplet to dłużej pojeździsz napewno jak obstawiam coś z tych firm jak: LUK, Sachs, Valeo!
Tym bardzej że robisz dla siebie no chyba że chcesz się pozbyć auto to nawet używke możesz założyć.
A jeżeli chodzi o używke to dobre na chwile, nie wiedomo jak to po roku będzie.
[quote=""kolunio21""]no chyba że chcesz się pozbyć auto to nawet używke możesz założyć.[/quote]Polska mentalność, byle na "odwal się" i sprzedać. Niech inny ma zmartwienie. Brawo...
[quote=""tomaloski""]Polska mentalność, byle na "odwal się" i sprzedać. Niech inny ma zmartwienie. Brawo...[/quote]
Tak tylko napisałem nie nakłaniam kolegi do takich rzeczy bo sam przeciwnikiem jestem robienia na sztuke!! A wiem że tak ludzie robią!