[polo 86c 83"] Pytanie o czesci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
profi-car
Newbie
Newbie

[polo 86c 83"] Pytanie o czesci

Post autor: profi-car »

Siemanko

To w sumie pierwszy post więc mam dość spore pytanko.
Pacjent to 86c fox z 83" roku. Jako że jest rozebrany do zera (piaskowanie i zdzieranie do gołej blachy) to musze go potem jakos poskładać. A pytanie brzmi :
Czy podejda mi taile takie jak tapicerka drzwi przednich (3d? 5d?) z jakichś nowszych polo?
Jakaś deska rozdzielcza z innymi plastikami, schowkami? Zegary? Np. z G40?
Jak z czesciami blacharskimi, np. maska, błotniki, grill? (lampy przednie mam pojedyncze ). Jakies zderzaki?
Bo projekt to polo pickup.
A i jak z silnikiem. Posiadam 1.8 na gazniku z golfa 2, a aktualnie mam 1.1 na gazniku? czy podejdzie czy nie (oczywiście jak nie to i tak się spróbuje :D )
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Deska rozdzielcza - nie mam pojecia
Tapicerka drzwi - podobno z 86c/2f pasuje ale glowy nie dam
Zegary z g40 (86c/2f) nie podejda - inna listwa/wtyczka
Maska jest inna
Zderzaki chyba z 86c/2f ale osobiscie nie podoba mi sie takie rozwiazanie ;)

Generalnie 86c i 86c2f to blizniacze modele wiec duzo elementow MOZE pasowac ale jak to w zyciu bywa : NIE MUSI ;)
Co do swapa silnika viewtopic.php?f=12&t=6934 tu chyba znajdziesz wszystko co Cie interesuje ;) W telegraficznym skrocie : wszystko sie da ale to jest jedna wielka rzezba.

Widze kolega z okolic ;) pochwal sie projektem bo zapowiada sie ciekawie

pzdr
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Makumb napisał 86c i 86c2f to bliźniaki wkońcu FL :)
deska podejdzie z 86c/2f do 1994 roku
później zaczyna się ostra rzęźba (da się ale odradzam bo gra nie warta świeczki, trzeba poźniej flokować bo widać cięcie po środku dechy)
boczki podejdą tylko z 86c/2f
zegary z G40 podejdą pod warunkiem że przełożysz deskę z wiązkami lub same wiązki ewentualnie zaczniesz lutować sobie Piny
co do picup to tylko z pseudo kombi ma sens sorry ale z coupe wychodzi kupa.. popatrz sobie po forach i projektach innym z EU
co do piaskowania to uważajbo możesz mieć więcej szpachli :) niestety całej budy nie wypiaskujesz dobrze chyba że masz go zamiar do wanny cynkować ale zabawa mega droga
p
profi-car
Newbie
Newbie

Post autor: profi-car »

no siemka

polo to bylo kombi wiec ok

tzn juz nie ma dachu , jestesmy w trakcie robienia wzmocnien i poszerzen tylu bo felgi docelowe to stalowki 9" z seata poszerzane

Silnik bedziemy rzezbic 1.8 raczej nie takie swapy sie juz robilo

bardziej mnie martwi elektryka deska rozdzielcza bo po przygodach z clin lookiem mam niechec do elektryki :)
Awatar użytkownika
ELWIS.PL
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ELWIS.PL »

elektryka podejdzie z golfa 2 jak bys brał motor z 2 to licznik na jedna kostke tez do starej deski badzie pasował
SRZEDAM CZESCI DO POLO 86C 2F 6N
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”