fakt ze auto jest jeszcze na dotarciu wiec na razie nie jestem w stanie nijak zaprezentować pełnych możliwości auta, niemniej jednak jedynka krótka, jak tylko ustabilizujemy predkosc wrzuca sam najwyzszy mozliwy bieg przy tej predkosci, zmiany przelozen praktycznie nie czuc, auto przyspiesza jak przy bezstopniowej. redukcji w warunkach mocnego kickdownu nie mialem okazji przetestowac z racji docierania ale np jadac sobie ze stala predkoscia na tempomacie gdy przerzucamy na tryb tiptronica i redukujemy bieg to praktycznie w ogole nie czuc ze cos takiego ma miejsce(tym bardziej ze auto utrzymuje stala predkosc).
w ramach ciekawostek to powiem ze przy spokojnym stylu jazdy i jako takim zachowaniu zasad ecodrivingu mam po przejechaniu 380km od pełnego tankowania jeszcze 1 kreske ponad połowe baku i srednie spalanie 6.2l/100km

moge powiedziec ze jazda pol na pol miasto w korkach a pol na pol na takich luźnych dojazdach gdzie wrzucam sobie tempomat i staram sie zlapac zielona fale wiec jestem bardzo zadowolony. Wykazy spalania chwilowego czy krótkich przejazdow srednich np na dystansie kilku km w miescie z jakimstam korkiem po drodze, swiatlami, zatrzymywaniem sie itp pokazuja ze w warunkach miejskich spalanie w okolicach 7l powinno byc realne do osiągnięcia bez jakichs specjalnych wysiłków "oszczędzających". bede musiał jeszcze po dotarciu sprawdzic 1 bak przy jeżdzie miejskiej z ciezka nogą ale tez watpie zeby przekroczylo wtedy 8l

pamietajmy ze wciaz silnik sie dociera wiec teoretycznie te wartosci moga jeszcze pójść troszkę w dół
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..."