stuka guma na półosi i cieknie ze skrzyni

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
grisza69
Raczkujący
Raczkujący

stuka guma na półosi i cieknie ze skrzyni

Post autor: grisza69 »

Taki mały problem którego nie mogę rozwiązać za pomocą szukajki, mianowicie będąc dziś u gumolepa na wywarzaniu kółek zauważyłem że guma na półosi (nie wiem jak to fachowo się nazywa ale jest na półośce od strony pasażera) jest luźna i jak skręcam w prawo to stuka o takiego stalowego buca którego widać na zdjęciu. Czy można wymienić samą tą gumę??

Obrazek

I jeszcze taki drugi problem z uszczelnieniem skrzyni, to co na zdjęciu jest zaznaczone strzałką, ten taki zielony pierścień co w niego wchodzi zimering u mnie jest cały pogięty (ktos chyba próbował naprawić…)czy da rade go wymienić i czy jest on dostępny, czy trzeba by było dorabiać i czy jest konieczne rozebranie skrzyni jeśli da się go wymienić ??

Obrazek
Obrazek
r
riggs
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: riggs »

To na pierwszym zdjęciu jeśli dobrze myślę o co ci chodzi to osłona półosi napędowej którą nie tylko możesz ale musisz wymienić bo padnie półoś.To na drugim zdjęciu wygląda mi na łożysko kosza mechanizmu różnicowego.Co do łożyska to nie wiem chyba musisz pytać w sklepach bo na allegro nie widziałem.Osłonę kupisz w każdym sklepie.Pozdrawiam
Filtry MANN,FILTRON.Oleje Quaker State, MOBIL,żarówki CAR LIGHT,HELLA do waszych autek polecam.Już wkrótce do nabycia u mnie.Do oleju filtr gratis!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”