[Mazowieckie]Auto Zagadki Warszawa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
oleju
Raczkujący
Raczkujący

[Mazowieckie]Auto Zagadki Warszawa

Post autor: oleju »

Witam,
chciałem polecić warsztat Auto Zagadki - Warszawa , ul.Zagadki 5. Paweł i Hubert to fachowcy i polecam ich każdemu , kto chce mieć naprawę wykonaną porządnie, w dobrej cenie i terminowo. Każda niejasność jest konsultowana telefonicznie - nie ma mowy o wymianie jakiejkolwiek części bez zgody właściciela auta. Doświadczenie zdobywali w autoryzowanych serwisach i naprawdę znają się na tym co robią. Dokładniejsze info na stronie http://www.autozagadki.pl/ . Specjalizują się co prawda w japończykach , ale naprawiają praktycznie wszystkie marki.

P.s Jezeli nie odbierają telefonu - próbować do skutku- mimo krótkiej działalności już wyrobili sobie markę i są po prostu zawaleni robotą.

Polecam,
Łukasz.
2000 6n2 GTI 1.6 16v AVY RED 5D
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

mógłbyś napisać coś więcej, np. co Ty u nich robiłeś, ile Cię to kosztowało, czy są skłonni negocjować ceny, ewentualnie czy klubowicze mogą liczyć na zniżki?
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
oleju
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: oleju »

Witaj,
zrobiłem: wymiana rozrządu z pompą wody, demontaż starej skrzyni i rozebranie jej na części, montaż 'nowej' skrzyni + zalanie jej olejem, wymiana elementów gumowych w przednim zawieszeniu, geometria zawieszenia, wymiana simmering'a przy wybieraku skrzyni, sprawdzenie kompem i skasowanie błędów - skrzynia i olej kupione osobno, reszta - części do rozrządu, zawieszenia, geometria, z robocizną około 1400 zł - myślę za cena okej biorąc pod uwagę zabawę z rozrządem i demontażem/montażem skrzyni. Ceny myślę że można negocjować ale to już zależy od indywidualnych ustaleń z Pawłem.

Pozdrawiam.
2000 6n2 GTI 1.6 16v AVY RED 5D
Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lazlo1990 »

Witam, dopiszę się do tematu gdyż, właśnie wróciłem z tego warsztatu. Pierwsze co muszę powiedzieć to to, że po całej wykonanej robocie Pan Paweł bierze na podnośnik samochod i pokazuje nam wszystko to, co zwrocilo jego uwage, pozniej opowiada i pokazuje po kolei co zrobił. Prosiłem o zmiane oleju w skrzyni biegów (na szczescie tego nie zrobil, kaska w kieszeni na nową skrzynie :D), co zakonczylo sie wspolnym wnioskiem, że trzeba myśleć o "nowej" skrzyni biegów, spuścił nadmiar oleju ze szkrzyni i pokazal jak wygląda (srebrny jak felgi :closedeyes: ). Wszystkie stare części oczywiscie nie są chowane po warsztacie tylko siedzą w naszym bagażniku, o czym jestesmy po robocie poinformowani (wielki plus, wiemy, że wszystko to co to co miało być, zostalo zrobione). Czas realizacji ekspresowy, z tym, że trzeba sie umawiac tydzien wczesniej (to swiadczy o tym, że warto). Ceny nizsze niz szacowane przez telefon, w przeciwienstwie do innych warsztatów gdzie cena rośnie 2x. Czy wyszlo to drogo czy nie to sami oceńcie:

części:
-Kompletny rozrząd na rolkach INA z nowym hydraulicznym napinaczem, i pompą wody Hepu, oraz paskiem conti.
-Nowe sprzęgło Valeo.
-filtry: powietrza, oleju, kabinowy (pyłkowy), paliwa.
cena: 1,630 zł

robocizna:
-wymiana kompletnego rozrządu
-wymiana filtrów j/w
-wymiana sprzęgła
-sprawdzenie oleju w skrzyni biegów
-kasowanie komunikatu "service"

cena: 990zł.

Wg. szacunkow telefonicznych mialo wyjsc ok. 3500 a wyszlo 2,550. (bylem pewien, że dojdzie do 4000). Na szczęście są jeszcze uczciwi ludzie.

Ja jestem zadowolony, kontakt praktycznie non stop telefonicznie, co zostalo zrobione itp. Czy robic olej w skrzyni czy nie itp itd :acute:

Na ocene pracy nie ma co narzekac, wszystkie stare czesci mam, prezentacja samochodu zostala zrobiona, fakturka jest, szybko wykonana praca, milo bez wykłocania sie i problemów. Patrzac na serwis bosha gdzie za zamiennik rozrusznika policzyli mi 500 zl to KOSMOS :eek: Ja rozumiem, ze do DIESLA cześci 3x drozsze no ale bez jaj. Jak ktos podjedzie do nich moze sie wydygac :D zwykly dom z 2 garazami, ale wszystko co powinien miec serwis, to znajduje sie u P.Pawła. Jeżeli tak maja wygladać mechanicy przyszlości to ja w to wchodze, wielkich witryn z nazwąfirmy nie potrzebuje. Ma byc dobrze, szybko, tanio i milo :blush2: A wszystko to wg. mnie zostalo spelnione. Cóż wiecej...POLECAM :piwo:

p.s nie zapominajmy, że to wszystko w Warszawie gdzie ceny sięgają nieba. :aniolek:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam”