Witam, dopiszę się do tematu gdyż, właśnie wróciłem z tego warsztatu. Pierwsze co muszę powiedzieć to to, że po całej wykonanej robocie Pan Paweł bierze na podnośnik samochod i pokazuje nam wszystko to, co zwrocilo jego uwage, pozniej opowiada i pokazuje po kolei co zrobił. Prosiłem o zmiane oleju w skrzyni biegów (na szczescie tego nie zrobil, kaska w kieszeni na nową skrzynie

), co zakonczylo sie wspolnym wnioskiem, że trzeba myśleć o "nowej" skrzyni biegów, spuścił nadmiar oleju ze szkrzyni i pokazal jak wygląda (srebrny jak felgi :closedeyes: ). Wszystkie stare części oczywiscie nie są chowane po warsztacie tylko siedzą w naszym bagażniku, o czym jestesmy po robocie poinformowani (wielki plus, wiemy, że wszystko to co to co miało być, zostalo zrobione). Czas realizacji ekspresowy, z tym, że trzeba sie umawiac tydzien wczesniej (to swiadczy o tym, że warto). Ceny nizsze niz szacowane przez telefon, w przeciwienstwie do innych warsztatów gdzie cena rośnie 2x. Czy wyszlo to drogo czy nie to sami oceńcie:
części:
-Kompletny rozrząd na rolkach INA z nowym hydraulicznym napinaczem, i pompą wody Hepu, oraz paskiem conti.
-Nowe sprzęgło Valeo.
-filtry: powietrza, oleju, kabinowy (pyłkowy), paliwa.
cena: 1,630 zł
robocizna:
-wymiana kompletnego rozrządu
-wymiana filtrów j/w
-wymiana sprzęgła
-sprawdzenie oleju w skrzyni biegów
-kasowanie komunikatu "service"
cena: 990zł.
Wg. szacunkow telefonicznych mialo wyjsc ok. 3500 a wyszlo 2,550. (bylem pewien, że dojdzie do 4000). Na szczęście są jeszcze uczciwi ludzie.
Ja jestem zadowolony, kontakt praktycznie non stop telefonicznie, co zostalo zrobione itp. Czy robic olej w skrzyni czy nie itp itd :acute:
Na ocene pracy nie ma co narzekac, wszystkie stare czesci mam, prezentacja samochodu zostala zrobiona, fakturka jest, szybko wykonana praca, milo bez wykłocania sie i problemów. Patrzac na serwis bosha gdzie za zamiennik rozrusznika policzyli mi 500 zl to KOSMOS :eek: Ja rozumiem, ze do DIESLA cześci 3x drozsze no ale bez jaj. Jak ktos podjedzie do nich moze sie wydygac

zwykly dom z 2 garazami, ale wszystko co powinien miec serwis, to znajduje sie u P.Pawła. Jeżeli tak maja wygladać mechanicy przyszlości to ja w to wchodze, wielkich witryn z nazwąfirmy nie potrzebuje. Ma byc dobrze, szybko, tanio i milo :blush2: A wszystko to wg. mnie zostalo spelnione. Cóż wiecej...POLECAM :piwo:
p.s nie zapominajmy, że to wszystko w Warszawie gdzie ceny sięgają nieba. :aniolek: