[quote=""vjarecki""][quote=""asad87""]
A dawno była ta wizyta u mechanika ? ile km zrobiłeś po wymianie rozrządu ? ja też wymieniałem rozrząd jakieś 3 tyg. temu i mam wrażenie, że pali sporo... Słyszałem, że trzeba trochę pojeździć żeby wszystko się ustawiło ok...[/quote] Jest przestawiona dawka na pompie wtryskowej (źle lub celowo ustawiona pompa do rozrządu) i dlatego więcej pali, ale lepiej się zbiera i odpala

[/quote]
Ale to ze mną zupełnie inna sprawa. Miałem juz dwa razy wymieniany rozrząd, bo pierwszy mechanik chyba był pijany kiedy zmieniał (założył np na odwrót napinacz i nie przykręcił dwóch śrub przy poduszce silnika). Uciekłem szybko od niego i pobiegłem do innego.... teraz ledwo odpala, pozniej przez kilkanascie sekund dławi sie (musze trzymac gaz, zeby w ogole odpalił), kopci przy odpalaniu, cos mi zaczęło stukac powyzej 2500 obrotów na czwórce, gdy wciskam gaz (jakby stukanie w kole, ale po wcisnieciu sprzęgła to znika)... generalnie tragedia :/ ale nie mam na razie kasy na zrobienie tego, bo po kupnie (za 8600zł, czyli wcale nie tak tanio) wydałem na niego z 3-4 tys zł na naprawy, opony, itd.