[6n2] Problem z radiem CD i CB

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mariusz1251491
Newbie
Newbie

[6n2] Problem z radiem CD i CB

Post autor: mariusz1251491 »

Witam!!! Od kilku dni mam problem z moim radiem w polówce 6N2 2000r. 1.4 MPI a problem jest tego typu gdy samochód stoi zgaszony radio odbiera bez problemu każda stacja problem pojawia się w tedy gdy samochód jest odpalony wtedy radio strasznie zaczyna szumieć tak jakby ściągało jakieś inne fale i z CB mam ten sam problem gdy samochód jest odpalony i SQ jest ustawiony jest na max to i tak słychać jakieś jakieś szumy. I sprawdzałem na kilku radiach i w każdy jest ten sam problem. I tak się zastanawiam czy może samochód posiada jakieś filtry czy coś w tym rodzaju albo może jakiś bezpiecznik jest za to odpowiedzialny??? Za wszelkie informacje serdecznie dziękuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

Moim zdaniem: rzewody napiecia ida zbyt blisko przewodów antenowych(cd i cb) z tad powstaja zaklucenia musisz odseparowac te przewody... U mnie jest tak za od kierowcy masz wszystkie przewody zasilajace a od pasazera sygnalowe wszystko dziala nic nie szumi odbiór rewelacja :oki:
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
m
mariusz1251491
Newbie
Newbie

Tylko że do tej pory było wszystko ok i nic się nie działo a jeżdżę tak już z rok z CB i dopiero od kilku dni zaczęło mi tak szumieć i nie wiem co to może być
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

To moze spróbuj zrobic przeglad wszyskich przewodow antenowych moze gdzis ktorys sie zagiął lub przelamal, przerwał ??
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
m
mariusz1251491
Newbie
Newbie

To z przewodami jest nie możliwe że nagle z dnia na dzień kabel który nawet nie wiem gdzie biegnie się zgiął lub załamał. Mi się zdaję że problem leży gdzieś indziej tylko nie wiem gdzie???
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Tu nie chodzi o separację przewodów czy inne cuda wianki. Problem leży gdzieś po winie układu ładowania (alternatora), bo sytuacja dzieje się tylko przy włączonym silniku. Sprawdź czy masz odpowiednie ładowanie i czy przypadkiem coś w okolicach alternatora nie huczy, piszczy i inne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Tez racja kiedys jak przejezdzales WSK-a kolo jakis odbiorników to tez byly zaklucenia... No czyli tu moze wchodzic w gre przebicie alternatora... Chyba
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
m
mariusz1251491
Newbie
Newbie

Dzięki koledzy za odpowiedzi! Jutro przejadę się do mechanika to się wszystko okaże co jest nie tak i jak się już uporam z problemem to napiszę co było nie tak.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”