Mam problem z porannym rozruchem polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

Mam problem z porannym rozruchem polo

Post autor: Kochan81 »

Prosze o pomoc mam polo 1.6 75 km i codziennie rano jak i po dłuzszym postoju mam problem z odpalaniem w warsztaciepwiedzieli ze to rozrusznik robi zwarcie naprawilem po czym stwierdzilei ze to kable na swiecach wymieniłem a przyczyna nie ustala moze ktos pomoze
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

Po pierwsze zmień mechanika/warsztat pojedź do takiego gdzie porządnie zdiagnozują twój samochód. Przyczyny mogą być różne np. uszkodzony czujnik temperatury. Tu nie ma miejsca na gdybanie powinieneś już sam to wiedzieć po dotychczasowych "naprawach" prawdopodobnie niepotrzebnych.
Awatar użytkownika
gronek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gronek »

popieram kolege ar1000 ze musisz zmienic mechasa
sprawdz kopulke ja mialem podobny problem i przetarlem kopulke bo wilgoc sie dostala i teraz jest looz
moga tez byc to swiece
no ale jak napisal kolega powyzej temat jest dlugi zreszta pojawial sie juz nie raz na forum
przejrzyj archiwum

pozdrawiam
=Gronek=

Dragon Green
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

Wycierałem juz kopułke a termostat tez wymieniłem bo mi sie niedogrzewał
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""Kochan81""]codziennie rano jak i po dłuzszym postoju mam problem z odpalaniem[/quote]
powiedz coś więcej bo mi to zabardzo nic nie mówi :hmm:
tj rozrusznik kręci i nie pali
czy rozrusznik słabo kręci lub wcale
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

Wyglada to tak jak by nie mial siły akumulator zakrecic ale wystarczy ze raz troszke zakreci a juz przy drugim kreceniu po sekundzie odpala bez problemu
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

Koledzy pomocy co to moze byc rano nie moge odpalic samochodu byłem juz chyba w 100 warsztatach sprawdzali juz wszysko łacznie czy dobrze jest ustawiony zapłon i rozrzad . Wyszlo ze zapłon jest zle gdy ustawili mu wszysko jak nalezy samochod zaczoł chodzic jak ciagnik rolniczystracił moc i wogolw jak wrocili do poprzednich ustawien to zaczoł pracowac normalnie ale rano jest loteria odpali czy nie
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

No to może sprawdź akumulator?!? wieczny to on nie jest, ewentualnie klemy przeczyścić, masę też możesz sprawdzić...
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

akumulator jets ok sprawdzlaem go u elektryka tu gdzies indziej jest pies pogrzebany
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

mialem podobny problem w moim 2f .. wymienilem aku , wymienilem swiece .. nalalem do paliwa preparat do czyszczenia dysz i zaczal normalnie gadac :) .. mechanik powiedzial ze i tak mam rozregulowane dysze wtrysku badz sa juz do wymiany .. moze zacznij od dysz :) .. a jak slabo kreci to moze szlag trafia aku lub rozrusznik
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Rafesc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafesc »

możesz mieć tuleje w rozruszniku do wymiany bądź szczotki zależy kto Ci sprawdzał i robił rozrusznik na początek proponuje przeczyścić wszystkie styki to jest masa od rozrusznika itp, i jaki masz objaw po odpaleniu silnika bardziej rozwiń temat bo to mogą być setki rzeczy musisz zaobserwować, czy auto kopci czy coś stuka, puka, trze, możne być uszczelka pod głowica i ciecz dostaje się na tłoki zobacz czy płynu nie ubywa, czy niekoci na biało po odpaleniu
Rafesc
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

może to co inni piszą może nie po nocy każdej?? czy tylko jak zimno?? przeczyść styki na kompie lub sterowniku zależy co masz, aku hmm podepni inne to sie dowiesz czy on czy nie poczysc wsio styki a szczegulnie przy rozryszniku i klemach moze być równiesz styk gdzies przy czujniku
Obrazek
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

Wielkie dzieki sprobuje tak jak piszecie mam nadzieje ze to pomoze bo naprawde mam juz dosyc kupie preparat do czyszczenia dysz jak nie pomioze to wyczyszcze kompa i zobaczymy wrazie co bede pisal dalsze objawy
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

niom niestety nic sie3 nie zmieniło samochodzik jak nie odpalał rano tak nie odpala a jak uz odpali to idzie chmurka lekka z wydech chyba bede musial jeszcze kombinowac w warsztatach
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

jak idzie chmura to wtryski masz zasyfione.. zatankuj na bp jakis ultimate albo cos co czysci wtryski i wtedy zobacz :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”