[Classic] Woda w bagażniku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wiatrak84
Raczkujący
Raczkujący

[Classic] Woda w bagażniku

Post autor: wiatrak84 »

Witam w moim classicu po lewej stronie (od kierowcy) w bagażniku zbiera się niewielka ilość wody. Dokładnie w narożniku pod lewą lampą ale nie mam pojęcia skąd ona się dostaje tam czy przez lampę czy w jakiś inny sposób nie wiem od czego zacząć szukanie i jak sobie z tym poradzić.
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

dokrec lekko 3 śruby od lampy a najlepiej ja odkręc i wymyj uszczelke i blache w miejscach gdzie sie styka z uszelką, do tego sprawdź stan gumy/uszczelki która wchodzi z wiązką od klapy do karoseri ( światło tab. rejestracyjnej i otwarcie klapy)
W
Widmo
Newbie
Newbie

Post autor: Widmo »

Mam wodę dokładnie w tym samym miejscu. Ostatnio miałem zwarcie i byłęm na warsztacie, wtedy powiedziałem o tym mechanikowi i zapewniał mnie, ze na 100% jest to uszczelka i bede ją wymieniał wkrótce.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode\'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Awatar użytkownika
wiatrak84
Raczkujący
Raczkujący

hm też mi się wydaje że lampa dokręciłem ją trochę i na razie jest ok ale nie było jeszcze mokro więc nie wiem dokładnie dopiero jak deszcz spadnie to się przekonam.

Nasuwa mi się jedna myśl czy lampy z tyłu w classicu są takie same jak w hatchbacku bo myślałem o wymianie szczególnie podobają mi się takie "czarne dymione" i nie wiem czy będą pasować/?
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

wiatrak84 nie będzie pasować. Do classica są tylko 2 rodzaje lamp. Europejskie czyli te, które masz i brazylijskie, których w europie nie kupisz.
Jedyne co Ci pozostaje to pokombinować z foliami, lakierami i papierami ściernymi, chyba że lubisz spawać i sobie przerobisz na inne :)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
wiatrak84
Raczkujący
Raczkujący

Artpolo dzięki za info nie będę wiec szukał na siłę takich lamp pomyślę o jakimś przyciemnieniu ale to jak się ociepli bo na razie pogoda nas nie rozpieszcza.

Mam jeszcze jedno pytanie do ciebie z zupełnie innej beczki tak się zastanawiam bo czeka mnie wymiana sworzni i pytałem już na forum w innym wątku czy sworznie w classicu są takie same jak w innych 6N czy są inne??
K
KoKo

Post autor: KoKo »

wiatrak84
na allegro sa spraye do lamp za 7 zeta i bardzo ladny efekt wychodzi ja sobie z tylu pomalowalem na czerwono cale lampy a kiedunki przednie i boczne na czarno
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

polo91 możesz dać jakieś fotki? Jak z przepuszczalnością światła i wytrzymałością lakieru?
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Artpolo ja u mnie całe lampy robiłem oprócz cofania, wszystko na czerwono, na początku trochę przesadziłem z warstwami i bardzo świeciło na czerwono ale lampy mam już tak z dobre pół roku i już świecą w miarę na pomarańczowo :blush2: póki co misiaki sie nie doczepili choć już kontrole były.
Zrobie potem foto lamp i nowego licznika dzięki twojemu manualowi :grin: to wstawię do mojego tematu http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=8310
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”