opona a zawias i felga

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

opona a zawias i felga

Post autor: TRATATOW »

koledzy prosze o pomoc. szukam na forum,necie i tyrestrech ale nie moge znalezc odpowiedzi. jak przy glebie 60/40 ,stalowce14' poszerzonej na 7,5 ' wygladalaby opona 185/55.czy pasowalaby i wygladala? bo juz 185/50 jest minimalnie niska 14 ogolnie dostepna ale cena jest prawie dwa razy drozsza niz 55?

Dlaczego temat nie jest w dziale 100 technicznych? Przenoszę,/Bruczyk
Awatar użytkownika
Deska
Swój
Swój

Post autor: Deska »

przeczytaj dokładnie ten temat tam jest mój post z wzorem jak to policzyć i czy podejdzie...

viewtopic.php?f=13&t=14317
DESKASQUAD WLKP
ElectronicGreen
Patrz w lusterka! W124 Kupe Czyha..
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999 ... 0b13e.html][img]http://images39.fotosik.pl/896/999fb30f
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

no rzeczywiscie opisales sposob wyliczenia stosunku wielkosci kola w zaleznosci do profilu opony ale jak to sie bedzie mialo gdy zaloze do zaiasu obnizonego na 60/40?pytam tu o ewentualne tarcie.a druga rownie istotna sprawa i w tym temacie pewnie tez sie orientujesz to jak to wygladac bedzie, jak sie opona ulozy i czy na kazdej wulkanizacji mi taka opone naciagna na taka felge czy juz trzeba jakis magikow szukac? rownie wazne jest dla mnie cena ktora jest wyzsza przy 185/50 od 185/55 o jakies 150 pln
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

co do naciągu musisz popytać u siebie i tyle, ale z tego co widzę u mnie to nie każdy chce się tego podjąć
co do obliczeń, proszę link, który w bardzo prosty sposób obrazuje rozmiary felg, opon etc...
http://www.bigcustomwheels.com/rt_specs.jsp na przyszłość będzie...
poza tym zajrzyj do działu styling i poszukaj w zdjęciach obniżonych polówek jaką kto ma glebę i jakie koło do tego

do obliczania i obrazowania naciągu przydatne:
http://www.vag-tuner.com/groundhaus/Str ... ulator.xls
Już powinno działać :)
Awatar użytkownika
TRATATOW
Mały interesant
Mały interesant

edi_las_volas
dzieki za pomoc i podpowiedz. strona z pierwszego linku prosta i fajna. daje obraz zaleznosci wszystkich parametrow opony i felgi a drugi link nie dziala niestety
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

To ja się trochę podłączę co by nie zakładać nowego tematu.
Kupiłem felgi alu, o takie: Rozmiar 6Jx14 H2 4x100 (na razie więcej danych nie mam bo leżą w domku)

Czy oponki Michelin Energy 4 szt. 185/55 R14 5 mm bieżnika będą pasować na powyższą felgę?? Oraz czy ten bieżnik wytrzyma jeden sezon?
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

czaja454 wszystko bedzie ok, to sa standardowe rozmiary felgi i opony :] do Polo, bieżnik spokojnie wytrzyma, wszystko zalezy od tego jak jeździsz, jak spokojnie to mysle ze nawet ze 2 sezony :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

czaja żeby nie było że robię sobie reklamę, bądź do czegoś Cie namawiam, ale te opony to standardowy rozmiar do 6n na 6 calowa felgę :) i według mnie przy normalnej jeździe na 2 sezony wystarczą :oki:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="mario6n"]czaja żeby nie było że robię sobie reklamę, bądź do czegoś Cie namawiam, ale te opony to standardowy rozmiar do 6n na 6 calowa felgę i według mnie przy normalnej jeździe na 2 sezony wystarczą [/quote]
Nie robisz sobie reklamy, przecież pytam o oponki które sprzedajesz :)
Podziękował za info.
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”