Deska rozdzielcza w polo 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
poloszczecin
Newbie
Newbie

Deska rozdzielcza w polo 6n

Post autor: poloszczecin »

witam

niedawno stalem sie posiadaczem polo 6n mam 2 pytania co do deski rozdzieleczej, czy kontrolka od rezeerwy pali sie na desce czy korzystamy ze wskazowki ? tak samo ze swiatlami mijania czy na desce pali sie jakas kontrolka ? bo u mnie nie i nie wiem czy tak ma byc.

dzieki

ps; polo z 98 roku
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Ja mam polo 6N z 96r (stary typ licznika ze wskazowkami temp. silnika i poziomu benzyny po bokach) i tez nie mam kontrolki paliwa (rezerwy), ani kontrolki zapalonych swiatel mijania, mam tylko kontrolke drogowych czyli tzw. dlugich, ale nie wiem czy to standard czy poprostu podswietlenie sie spalilo.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

poloszczecin
jak masz polo z 1998 roku to masz juz nowe zegary podobne do tych w golfie mk4, takze kontrolka rezerwy juz jest :) w starych nie ma
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""poloszczecin""]niedawno stalem sie posiadaczem polo 6n mam 2 pytania co do deski rozdzieleczej, czy kontrolka od rezeerwy pali sie na desce czy korzystamy ze wskazowki ? tak samo ze swiatlami mijania czy na desce pali sie jakas kontrolka ? bo u mnie nie i nie wiem czy tak ma byc.[/quote]
1. Tak, w nowych zegarach jest kotrolka od rezerwy (nowe zegary = kontrolki miedzy zegarami)
2. Nie ma kontrolki włączonych swiateł mijania. Także jest orajt.

[quote=""Bartosz85""]Ja mam polo 6N z 96r (stary typ licznika ze wskazowkami temp. silnika i poziomu benzyny po bokach) i tez nie mam kontrolki paliwa (rezerwy), ani kontrolki zapalonych swiatel mijania, mam tylko kontrolke drogowych czyli tzw. dlugich, ale nie wiem czy to standard czy poprostu podswietlenie sie spalilo.[/quote]
Czytaj uważnie co napisałe poprzednik. poloszczecin ma zegary po lifcie, a ty masz zegary przed liftem.
Długie mają swój "wskaźnik" i powinien działać. Jeżeli nie działa, do wymiany żarówka.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Czytalem uwaznie ale chcialem powiedziec jak jest u mnie i dolaczyc sie do pytania. Dzieki za odp. czyli u mnie wszystko jest ok :)drogowe sa reszty nie ma :P
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Generalnie doczepiłem się do [quote=""Bartosz85""]i tez nie mam kontrolki paliwa (rezerwy)[/quote] :P
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

ok :) Ja nie mam i kolega tez nie ma ale on powinien miec (pewnie sie spalila) a ja nie :P i wszystko jasne :)
K
Kochan81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kochan81 »

A powiem wam jedno wystarczy włazyc zarówke na moiejsce gdzie jest lampa od rezerwy a jest to miejsce pierwsze z prawej i juz macie kontrole od paliwa nie wiem jak jest z ze swiatami mijania pewnie tez wystarczywłazyc zarowke w odpowiednie miejsce i juz bedzie
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Kochan81""]A powiem wam jedno wystarczy włazyc zarówke na moiejsce gdzie jest lampa od rezerwy a jest to miejsce pierwsze z prawej i juz macie kontrole od paliwa nie wiem jak jest z ze swiatami mijania pewnie tez wystarczywłazyc zarowke w odpowiednie miejsce i juz bedzie[/quote]
Ameryki nie odkryłeś :) Ale też nie przeczytałeś jakie zegary ma autor - poliftowe.
No chyba że odpowiadałeś komuś innemu w tym temacie. Ale to wtedy dopisuj komu odpowiadasz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”