PROBLEM Z ZAMYKANIEM SAMOCHODU

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Alan
Raczkujący
Raczkujący

PROBLEM Z ZAMYKANIEM SAMOCHODU

Post autor: Alan »

Witam koledzy kupiłem VW polo n6 1.4 98r mam mały problem autko jest 5 drzwiowe wiadomo zamki tylko z przodu ale ma centralny zamek i to jest ten problem odrazu pisze ze nie byłem na zadnym warsztacie i czekam na wasze opinie a wiec centralny zamek nie działa z pilota działa tylko odcięncie zapłonu jeśli chce zamknąć kluczykiem to wkładka zachowuje się jak by była zepsuta przekręca się od strony kierowcy jak i pasażera działa tylko klapa zamykana na klucz i pytanie do was czy to możliwe ze dwie wkładki są zepsute i centralny? czy jest to tak zwana mała pierdoła która mogę łatwo naprawić proszę o porady.
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

Trzeba by zdjąć tapicerki z przednich drzwi i popatrzyć, czy ktoś pomysłowy nie odłączył wkładek od mechanizmu ryglowania zamka.
Tak robią często domorośli "zabezpieczacze" wierzący świecie w moc centralnego zamka i nie wierzący w działające wkładki, najczęściej świadczy to o tym, że samochód stał "pod chmurą" na otwartym parkingu.
Czasami wystarczy założyć cięgna.
A
Alan
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Alan »

tylko kolego zentral tez nie działa z pilota działa tylko odciecie zapłonu
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

Centralny nie działa, bo może pompka wysiadła albo jest odłączona - trzeba to sprawdzic, zaczynajac od toru zasilania elektrycznego.
Wkładki zamków nie są bezpośrednio powiazane mechanicznie z siłownikami centralnego zamka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”