1.3 95r Awaria ABS'u po wyjeździe z zaspy

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

L
Luboniak
Newbie
Newbie

1.3 95r Awaria ABS'u po wyjeździe z zaspy

Post autor: Luboniak »

Podczas wyjeżdżania z zaspy zapaliła się kontrolka od ABS i ABS zdechł, odłączyłem aku aby skasować błędy i nic, co może być nie tak?
Nie spotkałem się jeszcze żeby urządzenie od hamowania zdechło podczas przyspieszania...
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

snieg oblepil sensory od absu. Postoi , snieg odtaje , potem przejedziesz kilka metrow i kontrolka zgasnie.
Jak nie to patrzysz przewody od sensorow.
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

bazi dobrze mówi :oki: Nie jeden to juz przerabiał :angry: U mnie za pierwszym razem połamało wtykę przy prawym czujniku ... Za drugim razem wyrwało z niej kabelki ... A teraz gdy ją "podłatałem" to każdy lepszy deszcz i śnieg zaboja ABS bo zapomniałem uszczelnić i woda robi swoje ;-) ... Ściągnij koła, sprawdź wtyczki i wszystkiego się dowiesz :-)
P.S. Mowa o kołach przednich, tylnie zostaw w spokoju :grin:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Mam nadzieję że trzy potwierdzenia wystarczą :)
Ja to przerabiałem i przerabiam tej zimy. Także don't worry.
A błędu nie skasujesz przez odpięcie aku. Błąd zapisuje się w kompie. Po 2-3 odpaleniach i przejażdżkach, z zegarów babol sam zniknie (zgaśnie kontrolka), ale z kompa będziesz musiał usunąć babola kablem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”