1.Uszkodzone siedzenie. 2.Coś nie tak z hamulcami?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

1.Uszkodzone siedzenie. 2.Coś nie tak z hamulcami?

Post autor: Saymon »

Witam! ;]
Mam dwa problemy, dość niewielkie ale utrudniające życie ;p

1. Uszkodziłem dzisiaj fotel, prawy (pasażera), chodzi o dźwigienkę od przechylania (żeby ktoś mógł wejść do tyłu), wszystko było ok, nacisnąłem, coś zgrzytło, strzeliło a siedzenie ani drgnęło ;/ Spryskałem sprężynę i środek fotela WD-40, nic nie pomogło, gdy próbowałem na siłę przechylić fotel opór stawiała wewnętrzna strona (od tunelu) a zewnętrzna (od drzwi) się chyba odblokowywała, ale nie można za chiny ludowe ruszyć fotela a nie chcę na siłę bo tak można całkowicie popsuć ;/ Podobno to linka pękła - jeśli tak, too co teraz?! Co mam zrobić poza wyjęciem fotela? :>

2. Auto miało przegląd, miało wymieniane niektóre części, w tym sprawdzane hamulce - klocki, tarcze etc. Gdy mocniej hamuję coś z tyłu rąbie, słychać głuche uderzenie, a pedał trochę drży przy mocniejszym naciśnięciu. Co może być nie tak? :( Jeśli mechanik (2-krotnie) sprawdzał stan i niby wszystko w porządku ;P

Czekam na odpowiedzi i pomoc! :)
Pozdrawiam! :beach:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bishop
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Bishop »

1. U mnie linka jest nadszarpnięta i od strony kierowcy, tunelu nie łapie całkowicie do góry i zawsze muszę pomóc przy otwieraniu fotela ( choć niektóre os. już wiedzą co i jak :P ) Także aby otwierać to teraz musisz pomóc fotelowi i zapadkę która się nie unosi wspomóc ręką :P Myślę że załapiesz ocb. ;-)

EDIT:

[quote="Bartosz85"]Pomaganie sobie reka to chyba nie za dobry pomysl.[/quote]
Lecz żeby kogoś wpuścić do tyłu to jedyne wygodne rozwiązanie na czas problemu...
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, 21:53 przez Bishop, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Zdejmij tapicerke i sprawdz linki. Jesli ktoras sie zerwala (mysle ze tak) to poprostu to napraw. Byl nawet manual gdzies jak ktos "dolozyl" kawalek linki i z obu stron przyczepil do koncow starej zerwanej takimi kostkami do kabli elektrycznych i dzialalo. Pomaganie sobie reka to chyba nie za dobry pomysl.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”