Cześć,
Wyjmij tapicerkę z klapy, latarkę w rękę wieczorem najlepiej przy otwartej klapie u góry i sprawdź skąd leci.
Ja na zimę malowałem całe podszybie bo przekorodowało. Stan blachy pod uszczelką był fatalny (do wyjęcia szyby potrzebny będzie klucz płaski i młotek aby zdjąć ramię wycieraczki - .. sprawdziłem można

lub ściągacz wycieraczek. Spojler na zewnątrz i tapicerka wewnątrz są na zatrzaskach - wystarczy oderwać śrubokrętem lub plastikowym czymś żeby nie porysować lakieru. Szybę delikatnie wypychasz na zewnątrz. Jak malowałem u siebie podszybie to auto stało 2 dni pod blokiem z położoną tylko szybą i puste aby złodziei nie kusiło.
Szyba wchodzi na szczelnie w karoserię (nie ma żadnych odwodnień spod uszczelki) więc zewnętrzna blacha klapy widoczna spod tapicerki musi być sucha (jeżeli nie masz korozji pod uszczelką).
może ci jeszcze lecieć otworami którymi mocujesz tablice rejestracyjną (widoczne po zdjęciu tapicerki) lub przez otwór zamka (moim zdaniem na zamku powinna być uszczelka od zewnątrz pod kołnierzem dana, mocowanie zamka śrubką krzyżakową od spodu klapy). Odrazu sobie przeczyść wkład zamka żeby nie blokował na zimę. Aby wyjąć zamek musisz obrócić kluczykiem wkład bo inaczej nie przejdzie przez otwór.
Uważaj tylko aby nie zdjąć uszczelki z szyby (po wyjęciu jej z auta) bo ciężko jest założyć narożniki. a Szybę wkładasz owijając pod uszczelką 2 razy sznurek od prania i potem wciskasz w otwór i od środka wyciągasz sznurek.
pozdrowionka