Mam pytanko czy występowały różne rodzaje klocków (czy zacisków) do polówek ?? czy kupując mówiąc mozdel moze się zdarzyż ze w 1.1 było co innego niz w 1.3
I jaka powinna być grubość tarcz w serii
Z mojej strony powiem tak:
klocki Ferrodo + tarcze ATE powerdisc, pola staje w miejscu
miałem tarcze Brembo i po 300km zaczęły tak bić podczas hamowania że trzeba było kierownice trzymać dwoma rękami.
klocki juz się skończyły do 0 ale jak jeszcze były to hamowanie mi odpowiadało. hamując na granicy poślizgu można powiedzieć ze jak na wiek auta te droga była krótsza niż niektóre auta dzisiaj. A nie chce Ate bo drogie są a Mikoda wszyscy chwalą.
[quote=""grandprix""]CO myślicie o zestawie jak to się wyrazają w sklepie zamiennków Tarcze Mikoda + Klocki Reicam ??[/quote]
już kupowałem tarcze mikoda, za rozsądne pieniądze można nabyć nawet nawiercane. Ale osobiście jeszczenie robiłem testu żywotności. Mojeleżą i czekają na zamontowanie. Podobno brak problemów. Co do klocków wiadomo, nie mogą być za twarde bo nie będą się ścierać i będzie piszczeć na nowych hamulcach. Porządne klocki towydatek od 70PLN w górę.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Mam ATE powerdisc'i u siebie i za nic w swiecie bym ich nie zamienil na inne Pola "staje deba" A co do ceny to 65zl za sztuke to chyba nie jest za duzo
Tarcze kupowałem trochę czasu temu:
VOLKSWAGEN Polo (wszystkie typy) (- G40) ,wersja tuningowa Numer ATM: 0202 2 52.46 zł/szt
Klocki Textar, w skepie w którym normalnie kupuję. Było bezpytań tańsze, droższe. Poprostu wziąłem i zapłaciłem:)
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Mam jeszcze taka jedna drobna nieścisłość.
Czy jest jakaś różnica po między klockami w systemie hamulcowym Kelsey-Hayes czyli naszym polówkowym
pomiędzy takimi klockami
a takimi
Konkretnie chodzi mi czy można to montować zamiennie i czy to ze w pierwszym przypadku są nie symetryczne klocki a w 2 symeteryczne powoduje ze jedna pasują a 2 nie ?