Witam.
Mam problem z odczytaniem oznaczenia silnika, znalazłem jakieś na bloku nad kolektorem dolotowym, i wg tego co jest tam napisane to jest to silnik H6.
Ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć, że taki silnik w ogóle istniał. Wie ktoś coś na temat tego oznaczenia, ponieważ muszę się dowiedzieć jaki gaźnik tam powinien być fabrycznie zamontowany i mam mały problem z kupnem części.
Po odkręceniu kolektora wydechowego zaraz nad miską olejową, doszukałem się jakiegoś oznaczenia HBH, czy to będzie to czego szukam ?? Bo gdzieś chyba musi być wybite to oznaczenie ??
pzdr
Zamiast walić nowy temat to się podłączę.
Silnik mam 1.3 na pełnym wtrysku. Polo 1989 roczek brak naklejki w bagażniku a parapecik czyściutki i gładziutki bez wybitego oznaczenia. Na dodatek 90 % kabli silnika była sztukowana więc myślę ze ktoś walił swapa silnika. Jakie były typy i jak jeden od drugiego odróżnić i czy to możliwe że zapomnieli wybić typu na bloku??? czy poprostu ktoś go zeszlifował??
a jak ja mam silnik 1.3 na gazniku i tez mam ten przyspieszac zaplonu? Mam taki talerzyk od z tylu aparatu zaplonowego, ostanio podlaczylem do niego wezyk ktory szedl od gaznika i po tym zabiegu lepiej sie wkreca