Polo 6n 95r. Silnik 1.0 55 km

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

Polo 6n 95r. Silnik 1.0 55 km

Post autor: Rafi87_ »

Witam... Chciałbym w tym temacie Wymienic opinie na temat tej konkretnej wersji Polóweczki.... Jak trzymaja sie wasze Polówki?? jak spalanie?? stan techniczy? usterki? itp... Mam ten model i chciałbym powymieniac poglada... Pozdr i zapraszam
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

nie ma silnika 1.0 o mocy 55 km
jest za to 50 konna aer i 45 aev
silniki słabe wrazliwe na zaniedbanie oleju,zamarazaja w nich odmy(AER) ,niebardzo sie nadaje w długie trasy to z wad
zalety to małe spalanie ,niskie opłaty, dobry do miasta i to chyba na tyle,temat morze :!: za chwile bedzie wysyp wypowiedzi ze silnik fajny dobry itd
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

na temat silnika nienarzekam... mam juz przejechane ponad 206 tys... ale wszsytko fajnie cichutko chodzi ... bez rzadnych problemów... jak spalanie przy takim silniku???
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

Goozik i tu Cie zaskoczę.. w te wakacje pojechałem na Słowację z Poznania i muszę przyznać ze autko dobrze się sprawowało na tej długiej trasie. w prędkościach dochodziłem do 150Km/h..dwie osoby w aucie plus bagaż. jedynie może moc mała jak na jazdy po górach 50KM, ale dawało rade..
Fotel rozłożony prawie jak na tapczanie;) i radyjko na full:D pełen relax przez 8 czy 12 godzin:D
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Motor troche słabawy jak na te auto ,ale ja chwale sobie jak narazie przez okres 2,5 roku za bezawaryjnosc, jezdze codziennie autem do pracy i jeszcze mnie nie zaskoczył ani razu !nie ma ruznicy czy jest +35 czy -28 auto pali od strzała. Może dla tego że mam nie duży przebieg około 140tys.Spalanie mogło bys troszke mniejsze ale tragedi nie ma .
RUMAK
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

W jakich granicach Zamyka sie wasze Spalanie?? Trasa? miasto?
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

Średnie spalanie ok 6,1 litra.. na trasie ok 5 z kawałkiem..
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

Filterek paliwa ma duzy wpływ na spalanie????? bo mam wrazenie ze moje spala troszke za duzo...
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

Wiele czynników może zwiekszyc zuzycie paliwa .W moim przypadku auto miej wiecje pali tyle co napisał drago .
RUMAK
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

a ktore czynniki maja najwiekszy wpływ ???
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzzbi773polo »

ja mam 2 polowki jedna ALL 45 KM druga AER 50 KM i zeby spalila ponizej 6 literkow to trzeba jechac nie wiecej jak stowke w trasie a po miescie cisnac to 7 literkow a zima na niedogrzanym to i 8 zje. nie sa ekonomiczne ale jak trafisz zadbany egzemplarz to posmigasz jedna chodzi od 2 lat bez zadnych awarii oprocz naturalnego zuzycia- hamulce filtry olej i tylko raz cewka z wiekszych kosztow a w drugiej wymienilem silnik bo bral olej.
zalezy jak poprzedni wlasciciel dbal i jak ty bedziesz dbal o leje filtry regularne wymiany i niesmigal bezprzerwy po autostradach z gazem wcisnietym do podlogi
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

Moja po przejechanych 206 tys naparwde spisuje sie znakomiecie... warunki zimowe spalanie ok 8 l ale mysle ze to normalne przy takiej pogodzie.. pozatym jezdze krutkie odcinki, silnik niema kiedy sie nawet zagrzac..
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

w jakich granicach wychodzi wymiana Filtra paliwa??? niewymieniałem. dlatego pasuje pewnie to zrobic..
D
Dominik916
Newbie
Newbie

Post autor: Dominik916 »

Już takie Polo mam 4 lata. 150tys km już stuknęło. Póki co poważniejszych napraw nie było, tylko części eksploatacyjne. Poza falującymi obrotami, ale przeczyszczenie przepustnicy pomogło. Spalanie znośne w godzinach szczytu na 100km spaliła mi 8l.
Silnik trochę słaby uważam. Teraz chciało by się coś mocniejszego :grin: Jazda po autostradzie to przy 130km/h głośno jest w środku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”