dmuchawa daje tylko ciepłe powietrze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dbdariusz
Newbie
Newbie

dmuchawa daje tylko ciepłe powietrze

Post autor: dbdariusz »

Ostatnio przez te mrozy coś mi strzeliło podczas przekręcania pokrętła w strone ciepłego powietrza.... eh

A dzisiaj wymieniłme termostat i w końcu mi trzyma 90st.... ale teraz kurde przez to urwanie czegoś nie moge zredukować ciepłego powietrza....

Wiecie jak się dostać do tej dmuchawy jak to rozebrać i z której strony.... bo pewnie coś się urwałi i nie blokuje ciepłego powietrza.... najlepiej z fotkami... choć w sumie nie znalzałem albo źle szukałem manuala

dziękii z góry
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 22:55 przez dbdariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

a mi sie wydaje ze zeskoczyla Ci linka od regulacji temperatury nawiewu, mi zeskakuje notorycznie linka od regulacji nog:P no wiec tak ten plastik co jest na pokretlach cala ta plytka (sciagasz ja podwazajac palcami od dol i odginasz delikatnie, zeskoczy plastik) pod spodem masz 4 sroby od regulatora nawiewow ale proponuje odkrecic tez te 2 co trzymaja ten niby schowek nad zapalniczka :) po odkreceniu 6 srob wyciagasz konsole nawiewow i zobacz czy nie zeskoczyla Ci linka;)
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
d
dbdariusz
Newbie
Newbie

czyli nie ściąga się calej deski rozdzielczej ... razem z radiem itd.. tylko płytke od tych trzech pokręteł od nawiewu? Najpierw jakoś te pokrętła zdjąć czy jak? Są tam jakieś zatrzaski... abym nie pourywał
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 23:04 przez dbdariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

jesli chcesz sprawdzic czy linka zeskoczyla to najlatwiej sprawdzic przy pokretlach. masz 3 pokretla;P predkosc wiatraka, temp, kierunek nawiewu. Lapiesz ten plastkich ktory jest na okolo pokretel i go ciaginesz delikatnie do siebie i troche do gory. po jakims czasie zejdzie. potem postepuj wg opisu na gorze:D czyli 6 srob. i zobacz czy na srodkowym pokretle jest linka jesli jest to musisz sprawdzic z 2 storny tej linki a gdzie jest jej drugi koniec to nie mam pojecia:D
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
d
dbdariusz
Newbie
Newbie

no i dało się....
dzięki oczywiście za rady.

Otworzyłem no i okazało się że linki są w takich pancerzach plastikowych... i te pancerze są ustabilizowane za pomocą takich zatrzasków które przyciskają ten pancerz do plastiku aby podczas przekręcania pancerz był w miescu a linka się ruszała.

Awarią było wyłamanie się plastikowej cześci która to właśnie trzymała ten pancerz....

Poradziłem sobie w ten sposób że na koniec tego pancerza przykręciłem taką blaszka z śróbką która po przekręceniu ścisnęła ten pancerz... i tą blaszka w spryteny sposób usadziłem w pozostały plasti tak, że blaszka blokuje ujście tego pancerzu :)
I wszystko teraz gra.... ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”