Zmiana na climatronik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
k4m1l
Raczkujący
Raczkujący

Zmiana na climatronik

Post autor: k4m1l »

Witam wszystkich
Mam takie pytanko ponieważ szykuję się do montażu klimatyzacji do mojej żaby... Ale teraz pytanie...

Kupując panel climatronika z Passata b5 (bo takowy ponoć pasuje) to czy jakieś wejście do podpięcia jest już czy trzeba jakieś kable kombinować, coś przerabiać czy wsadzam, podpinam i działa ??

A drugie pytanie Mając zwykłe pokrętła wsadzam panel i będzie działać regulacja siły nawiewu itd ?? Wiem że nie będzie działać klima skoro jej niema a co z resztą :)

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Cala kabloteka potrzebna jest. sam panel na nic sie zda. Do sterowania klapamio tez bedzie trzeba cos pomoidzic zeby zamontowac silniczki itp. w sumie to wydaje mi sie ze w gre raczej wchodzi tylko przekladka calosci z klapami, silniczkami sterujacymi , kabloteka oraz panelem. Inne moze tylko byc silniczek nawiewu oraz sprezarka klimy.
Awatar użytkownika
kuchar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kuchar »

Przecież jest na forum cały manual motażu klimatronika i tam masz opisane co trzeba zamonotwać lub ewentualnie wymienić:
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=8936
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

tutaj jest do rozebrania pół auta, panel to tylko drobny ułamek, przedewszystkim musisz zamontować nagrzewnicę klimatronic, sterownik wentylatorów, nową wiązkę sterującą. To wszystko jest do zrobienia bez problemu, ale trochę wiecej roboty niż wymiana panelu. Zresztą kolega Stonoga zrobił super manual, gdzie wszystko jest podane na tacy.
Awatar użytkownika
k4m1l
Raczkujący
Raczkujący

Nie zrozumieliśmy się...

Ja pytam czy do normalnej wersji VW polo 6n z manualną regulacją nawiewów można tak po prostu podłączyć panel sterowania climatronic i będzie można nim sterować nawiewy i temperaturę (w sensie zimne, ciepłe powietrze)?? nie mówię tu o klimatyzacji bo wiem ze nie będzie działać skoro się jej niema

A manuala czytałem i już szukam elementów....
Obrazek
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

nie będzie można bo co ci po panelu skoro klapki masz na linkę, tak czy siak musisz wymienić nagrzewnicę na klimatronic.
Awatar użytkownika
k4m1l
Raczkujący
Raczkujący

No własnie o to mi chodziło :) Konkretna odpowiedz, thx i pozdrawiam :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”