nie wiem jak sie dodaje miniaturki zdjec bo zalozylem nawet post ale nikt mi nie chcial pomoc wiec wklejam linki do zdjec

Czerwona kreska zaznaczyłem umowny srodek felgi
a - Jest to odległość zewnętrznej czesci felgi do miejsca jej przylegania do piasty
b = ET felgi , czyli odległość miejsca przylegania felgi do piasty do osi jej symetrii czyli polowy
szerokości J
c-odległość miejsca przylegania felgi do piasty do jej wewnętrznej czesci czyli tej która wchodzi w strone srodka samochodu
6” – 15,24 cm
7” – 17,8 cm
8” – 20,3 cm
Obliczenia na podstawie mojej felgi czyli 6” , et45 . os symetrii felgi jet w Polowie szerokości felgi czyli 7,5 cm czyli 7,5 cm – 4,5 cm (czyli et ) = 3 cm wychodzi mi odległość a.
Teraz obliczamy c bo b już mamy. Do polowy J dodajemy et 7,5 + 4,5 (et) = 12 . c =12
Czyli mamy wszysko odnośnie felgi zalozonej na samochodzie a= 3, b= 4,5 , c= 12
Skoro a wynosi 3cm a do brzegu blotnika brakuje nam 3 cm to wychodzi ze żeby mi nie wystawala felga poza obrys a może max wynosic 6 cm
Felga 7” et 25 opisuje taka bo nad takim rozmiarem się zastanawiałem 17,8 : 2 =9 cm
A= 6,5 , b= 2,5 , c= 11,5
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Felga 8” et 25 opisuje taka bo nad takim rozmiarem się zastanawiałem 20,3 : 2 = 10cm
A= 7,5 , b= 2,5 , c= 12,5
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
8” et20
A=8 , b=2 , c= 12