[9n] Odmłodzenie przodu 9N na 9N3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
boombel
Newbie
Newbie

[9n] Odmłodzenie przodu 9N na 9N3

Post autor: boombel »

Witam
jak w temacie
czy jest to mozliwe? slyszalem ze ponoc tak ale nie siedze w VW wiec nie do konca sie orientuje
jesli nie ten dzial z gory przepraszam i dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Jest to możliwe.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
b
boombel
Newbie
Newbie

Post autor: boombel »

a cos wiecej w tym temacie? czy wystarczy tylko przekladka
-maski
-blotnikow
-lamp
-zderzaka z grillem
-pasa przedniego
m
mktech
Newbie
Newbie

Post autor: mktech »

Witam,
Pozwolicie że powrócę do tego tematu bo widzę iż nikt go nie "ugryzł" do końca. a właśnie planuję ze swojego okularnika zrobić troszkę młodszy model. Myślę iż na forum jest ktoś kto już zrobił coś takiego i może jest w stanie mi pomóc. Chciał bym się dowiedzieć czy zakup już wcześniej wymienionych elementów jest wystarczający? Czy może wiąze sie to z koniecznością zakupu jakichś dodatkowych elementów. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

No wcześniej nikt nie napisał o lusterkach. W polo 9N kierunki są w błotnikach... w 9N3 są w lusterkach. W związku z tym, że będą wymienione błotniki i nie będzie miejsca na kierunki, wypadałoby wymienić lusterka. Sam nie wymieniałem więc dokładnie nie wiem, ale wydaje mi się, że to powinno być wszystko.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marcofaszysta
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marcofaszysta »

Cześć,ja chętnie bym sie tez dowiedział Jak to sie robi. Jakby ktoś mail jakieś zdiecia albo schematy co trzeba wymienić to myślę ze nie tylko ja będę wdzięczny:))
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

[quote=""Witek6935""]i nie będzie miejsca na kierunki[/quote]

a po co Ci z boku kierunki ? :) auta z hakiem musza mieć, takie cywilne nieeee ;)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Droga będzie zabawa. Inny jest pas przedni, lampy, błotniki, maska, zderzak. Czy warto - nie sądzę.
Do tego trzeba się liczyć z drobnymi zmianami innych elementów. Musiałbym spojrzeć w etkę czy np chłodnice są te same - w końcu pas dość mocno się różni. A później przy sprzedaży tłumacz się, że to nie dzwon był podstawą tuningu...
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""jhosef""] A później przy sprzedaży tłumacz się, że to nie dzwon był podstawą tuningu...[/quote]
Jak dla mnie, tylko i wyłącznie dzwon może być podstawą do takiego tuningu :D W innym przypadku nie ma to najmniejszego sensu :) Koszty zbyt duże. Jeżeli byłoby na sprzedaż Polo np. 2004 rok z przodem od 9N3 - osobiście na pewno bym go nie kupił. Żadne tłumaczenie sprzedawcy, że trafił 6 w totka i nie miał co z kasą poczynić by do mnie nie przemówiły ;) :grin:
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtek6992 »

boombel za dużo zachodu i kasy na to pójdzie. Nie lepiej sprzedać 9N i zakupić 9N3? :) 1.4tdi zadbane dostaniesz za ok 23-25 tys zł. no chyba że po dzwonie jak pisał kolega wyżej można bawić się w takie coś. Ale później nikt ci tego nie kupi :-)
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

troszkę przesadzacie.
Jest możliwa taka zmiana. U mnie w temacie niedługo będzie właśnie taka zabawa.
Do zmiany są :
Lampy
maska
błotniki
zderzak + wszystkie kratki, halogeny + spojler
Pas przedni jest prawdopodobnie do lekkiej przeróbki ( lampa jest większa niż w 9n )

Jeśli mi się uda wszystko poskładać to zdam relację jak to zrobić

Może ktoś wysłać zdjęcie jak wygląda mocowanie zderzaka na aucie w 9n3 ? w zderzaku mam ślizg ale jak to wygląda przy budzie ?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""wojtsen1""]Pas przedni jest prawdopodobnie do lekkiej przeróbki ( lampa jest większa niż w 9n )[/quote]
Z tego co widziałem to jest zupełnie inny i nie na się go przerobić.
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

ale po co komu takie przeróbki, to po prostu nie upiększanie a krzywdzenie auta.. ale cóż jak ktoś się uprze to niech i robi.. :grin: nie lepiej sprzedać i kupić 9N3? nie jest wcale drogie, no chyba że gti i dislowska wersja 130 konna
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""wojtek6992""]ale po co komu takie przeróbki, to po prostu nie upiększanie a krzywdzenie auta.. ale cóż jak ktoś się uprze to niech i robi.. :grin: nie lepiej sprzedać i kupić 9N3? nie jest wcale drogie, no chyba że gti i dislowska wersja 130 konna[/quote]
Zanim to napisałeś, mogłeś spojrzeć czym jest samochód Wojtsena. To nie jest po prostu Polo 9N. To jest POLO kozak :P W takim projekcie, taka przeróbka jak najbardziej ma sens! :)

Poza tym, post o prawie takiej samej treści napisałeś już wcześniej, troszkę wyżej.
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""Witek6935""][quote=""wojtek6992""]ale po co komu takie przeróbki, to po prostu nie upiększanie a krzywdzenie auta.. ale cóż jak ktoś się uprze to niech i robi.. :grin: nie lepiej sprzedać i kupić 9N3? nie jest wcale drogie, no chyba że gti i dislowska wersja 130 konna[/quote]
Zanim to napisałeś, mogłeś spojrzeć czym jest samochód Wojtsena. To nie jest po prostu Polo 9N. To jest POLO kozak :P W takim projekcie, taka przeróbka jak najbardziej ma sens! :)

Poza tym, post o prawie takiej samej treści napisałeś już wcześniej, troszkę wyżej.[/quote]

w sumie spróbować można. Sam jestem ciekaw co by wyszło z takiej przeróbki ;) ta masz rację
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”